Iarăși nu funcționează semaforul de lângă Societatea orbilor

0
73

Un sorocean a anunțat redacția prin intermediul Sesizează o problemă, că semaforul de pe strada Calea Bălțului nu funcționează de aproape un an. Reprezentanții Primăriei au fost înștiințați de mai multe ori referitor la această situație, însă fără rezultat. Contactat de Observatorul de Nord, viceprimarul Mihail Grabciuc a declarat că la moment se află în afara țării și că va reveni mai târziu cu un comentariu.

„În această perioadă am discutat de mai multe ori cu reprezentanții Primăriei, spunându-le, că acest semafor este necesar pietonilor, în special semnalul sonor este foarte important pentru persoanele cu deficiențe de vedere, care frecvent traversează strada în acest loc. Am vrea sa întrebăm responsabilii de la Primaria Soroca, cât costă reparația și întretinerea acestui semafor? Oare chiar așa de scump să fie, încât în anul 2017 nu au fost găsite surse financiare necesare în bugetul orașului Soroca? Poate planifică reparația semaforului în anul 2018? Amintim, că în acest loc au fost înregistrate mai multe cazuri de accidentare a persoanelor nevăzătoare, chiar şi urmate de decesuri”, se menționează în mesaj.

Întrebat despre funcționalitatea semaforului din zona respectivă, Gavril Ghilas, comandatul Plutonului de Patrulare Soroca-Floreşti Regimentul Nord, transmite că responsabilă de funcționarea și întreținerea semafoarelor este Secția Înverzire și Amenajare din cadrul Primăriei. “Semaforul din zonă nu lucra în regim normal și a fost deconectat. Urma să fie amplasat un semafor, dotat cu semnal sonor, deoarece în apropiere se află Societatea orbilor și multe persoane cu deficiențe de vedere circulă pe această stradă. Nu cunoaștem cum se va proceda în continuare. La moment este nevoie de a înlocui semaforul uzat cu altul nou, căci piese pentru cel vechi este dificil de găsit”, a comentat Ghilas.

Contactat pentru a oferi detalii, șeful Secției Înverzire și Amenajare, Alexei Patrașcu, a refuzat să discute cu reportertul Observatorul de Nord.

Revenim cu detalii.

Vezi și: Fotografia Zilei – Drum anevoios spre Societatea orbilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.