HOBBY: Magie din hârtie

0
341

O tânără din raionul Soroca confecționează buchete de flori din hârtie. Lucrările sale colorate, iar unele și dulci, încetul cu încetul cuceresc publicul. Zeci de oameni îi solicită lucrările pentru cadouri celor dragi, iar meșterița visează să-și transforme pasiunea pentru hand-made într-o mică afacere.

Ana Lozan din satul Cosăuți, raionul Soroca, este pasionată de confecționarea lucrărilor manuale, însă la ideea de a crea buchete din hârtie creponată a ajuns mai mult de nevoie. Mama a unui copil de vârstă preșcolară a rămas fără un loc de lucru, dar ne fiind obișnuită să stea fără ocupație și presată de cheltuielile zilnice din familie, tânăra căuta mereu ceva de lucru.

Pentru că nu găsea, Ana a început a răscoli internetul în căutarea unor idei care ar ajuta-o. Așa a dat peste un filmuleț despre crearea buchetelor din hârtie și s-a gândit că dacă florile au cucerit-o pe ea, le vor fi pe plac și altor oameni și a început să le confecționeze.

La început mai stângaci și mai greu, iar după mai multe ore și zile de antrenament, florile ieșeau frumoase și atrăgătoare, după care erau combinate în buchete de diferite dimensiuni.

Tânăra a decis să-și transforme pasiunea într-o mică afacere, cum își propusese la început și a început să promoveze lucrările prin rețele sociale, de unde solicitările nu s-au lăsat așteptate. Așa Ana a obținut primul să venit din această pasiune.

În ajun de 8 martie mi-au scris foarte mulți cu rugămintea să le fac buchete. Am lucrat toată noaptea ca să le confecționez tuturor, să rămână mulțumiți, își amintește meșterița cu o bucurie în voce.

Buchetele diferă la culoare, formă și dimensiune, în dependență de dorința solicitantului. Cel mai mare buchet era din 101 trandafiri! Totodată, Ana experimentează cu combinarea ciocolatelor și florilor, iar în sezonul cald , creează și buchete dulci din fructe.

Tânăra spune că vrea să-și dezvolte această ocupație într-o afacere în viitor și acesta ar fi cazul în care pasiunea s-ar combina frumos cu un câștig – ce poate fi mai plăcut?

Articolul precedentDe-ale COVID-ului
Articolul următorCovidul vs Soarele: cine pe cine!
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.