HOBBY: Cristina Manea – amatoarea piețelor de vechituri / GALERIE FOTO

0
1105

Cristina Manea, este o tânără pasionată de piața de vechituri, second hand, vintage sau mai pe limba noastră „gumanitarcă. Dragostea pentru vechituri a simțit-o acum 12 ani, când a plecat pentru prima dată în Italia. Acolo Cristina, împreună cu părinții mergea în fiecare duminică la astfel de piețe.

Părinții tinerei mereu căutau mobilier și accesorii utilitare pentru casă, iar Cristina scotocea mesele pentru a găsi vreo hăinuță mai ieftină și deosebită.

Petreceam ore in șir și răscoleam toate mesele, nu scăpam nici una și nu săream nici un rând, pentru că fiecare masă avea farmecul său și se putea găsi în orice monedă, piesa aia de rezistența de bani pământești! Da, asta mai este și farmecul Italiei, prețuri foarte mici și accesibile cu o gamă largă de produse interesante”, ne spune ea.

Desigur că fiind originară din Soroca, Cristina a cutreierat și prin Piața cea Mare de la noi. Aici, spre deosebire de alte piețe, îi place varietatea de accesorii și haine la un preț foarte mic. După părerea ei, la Soroca există o gamă largă de genți și este o șansă de a găsi piese unicate și interesante.

Fiind aproape zilnic prin second hand-uri, tânăra a avut de trecut și printr-o experiență deosebită cu o gentuță.

Hai să vă povestesc o întâmplare: Într-o zi, plimbându-mă prin second-ul din Soroca ,am zărit o geantă Dolce & Gabanna. Primul instinct a fost să controlez dacă  este originală, dar din păcate nu era, cum și presimțisem. În schimb, în acea geantă, am găsit 200 de lei, într-un buzunărel mic, care se afla în interiorul gentuței. Cu mare frică și chin i-am luat, aveam impresia că sunt o hoața și fur din portmoneul cuiva, pe când geanta nu era decât în vânzare, într-o grămadă cu alte zeci de genți”. Această istorioară a avut și un impact pozitiv, până la urmă ea s-a împărțit cu jumătate din sumă cu o mămică social vulnerabilă.

Cristina are o pasiune enormă față de bijuteriile vintage, pe care le găsește răscolind dea binelea pe toate mesele din piețe. „Aoleu, frumuseți care acum nu se mai fac, nici design-ul nici calitatea care era acum 30 – 50 de ani în urmă. Mai sunt și blugii vintage, faimoasele firme Levi’s, Carrera. Caut ca o disperată din același motiv ca si bijuteriile, calitatea și stilul. Vă zic din start, la noi în Moldova nu se găsește așa ceva, si eu răscolesc de-a binelea”.

Pe lângă plăcerea de cumpăra și de a cutreiera prin toate second-urile, Cristina se împarte și cu ceilalți cu hăinuțe și accesorii unice pe care le găsește acolo. Știind că la noi este un deficit foarte mare de stil și de calitate, ea le trimite fetelor accesorii și hăinuțe unicate și spectaculoase din Italia, ele fiind uneori scoase chiar din garderoba proprie.

Pentru a vă plimba virtual cu Cristina Manea prin marele piețe de vechituri, vă recomand să-i urmăriți profilul de Facebook și Tik Tok.

 

Articolul precedentRăzbunarea celor care fac, pardon, caca în fundul grădinii…
Articolul următorLa Soroca ar putea fi produse mini stații de epurare după o tehnologie turcă / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.