Havuzul din parcul “Grigore Vieru” o victimă a vandalilor sau a incompetenței? / VIDEO

0
757

Havuzul aflat în parcul “Grigore Vieru”, din municipiul Soroca, a revenit recent în cronica noutăților. Săptămâna trecută apa sa transparentă a devenit verde și urât mirositoare. “Observatorul de Nord” a scris despre aceasta, iar în câteva ore problema ar fi fost rezolvată. Dar bucuria nu a ținut prea mult, a doua zi primăria a anunțat că cineva intenționat a murdărit apa din havuz. Și într-adevăr aceasta a devenit ruginie.

Dar cine este vinovatul? Autoritățile au evacuat apa ruginie din havuz, dar urmele au rămas și se văd și acum. Între timp am primit un mesaj la redacție, în care un sorocean ne-a spus că chiar și aluminiul sau inoxul ar putea să cedeze coroziei, de la excesul de clorură. Versiunea ar fi că autoritățile au dorit să scape rapid de alge, iar doza mare de clor ar fi intrat în reacție cu elementele havuzului. Am încercat să aflăm de la Alexei Patrașcu, șeful Serviciului de Amenajare și Înverzire a primăriei despre soluția cu care ar fi fost curățit havuzul cu o zi înainte.

Primăria a anunțat că o sticlă cu această apă a fost supusă analizelor de laborator, ca autoritățile să înțeleagă ce a fost turnat în havuz. Am sunat la Laboratorul Societății pe Acțiuni “Regia Apă Canal Soroca”, pentru a cunoaște rezultatul analizei. De aici am aflat că în urma investigațiilor, sunt două versiuni de bază. A fost havuzul o victimă a vandalilor sau a incompetenței, rămâne deocamdată o enigmă.

VIDEO: Ludmila Marjinean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.