Guvernul a aprobat, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale, prelungirea stării de urgență cu 60 de zile

0
105

Începând cu 4 iunie curent, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre adoptare Legislativului, scrie moldpres.md.

Necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin continuarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și riscurile de securitate la adresa țării noastre.

De asemenea, având în vedere provocările de natură energetică, hibridă, socială și de securitate, generate de contextul regional actual, autoritățile au nevoie de menținerea unor pârghii și instrumente care să permită luarea deciziilor rapide și eficiente.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Articolul precedentClasele în aer liber – o nouă modalitate de studiu pentru elevii din Florești / GALERIE FOTO
Articolul următorÎn cadrul Proiectului „Răspunsul de urgență la criza din Ucraina”, două biblioteci municipale au beneficiat de investiții de circa 200.000 de lei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.