Grigore Vieru omagiat la Soroca (VIDEO)

0
102

Astăzi, poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 83 de ani. Prietenii, cititorii și admiratorii poetului din Soroca, i-au adus un omagiu prin depunere de flori la bustul lui Grigore Vieru, pe Aleea Clasicilor din Parcul Mihai Eminescu” din Soroca.

Printre cei care l-au omagiat pe Vieru au fost profesoara Ana Bejan, prietena poetului și conducătoarea Fundație „Grigore Vieru” din Soroca, reprezentanții autorităților publice raionale, politicieni, veterani.

Poetul Grigore Vieru avea o relație specială cu sorocenii. În numele său, în municipiul Soroca au fost numite un parc și o stradă. Totodată, admiratorii operei lui Vieru au creat un film documentar, în amintirea poetului.

Vedeți aici un fragment din vizita lui Grigore Vieru la Soroca.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererita, raionul Briceni. Debutează ca poet în anul 1957 cu o plachetă de versuri pentru copii, apreciată de critica literară. În 1958 a absolvit Institutul Pedagogic „Ion Creangă” din Chișinău, facultatea Filologie și Istorie.

Grigore Vieru a încetat din viață pe data de 18 ianuarie, în urma unui accident rutier (produs la 16 ianuarie). A fost înmormântat pe 20 ianuarie 2009 la Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.