Grădinița din Dărcăuți a renunțat la sobă

0
118

O nouă grupă de copii a fost deschisă la Grădinița “Clopoțel” din satul Dărcăuți, raionul Soroca. Totodată, au fost create șase locuri de muncă în cadrul instituției preșcolare. Aceste schimbări au survenit în urma implementării unui proiect, cu suportul unei organizații obștești din Bălți, în cadrul căruia au fost efectuate lucrări de reparație cosmetică, achiziționat mobilier nou și instalate calorifere, astfel încât grădinița este încălzită momentan în întregime.

Iarna trecută clădirea era menținută și încălzită parțial cu ajutorul sobei. Datorită instalării unui sistem modern de încălzire, în acest an grădinița va oferi condiții mai bune și călduroase copiilor care o frecventează. “Este foarte bine atunci când avem unde lăsa copiii, căci acasă nu putem petrece timpul alături de ei, fiind la serviciu sau la câmp. Ne bucurăm și mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru ca și copiii din sat să aibă viitor”, a spus Alisa Jurniac, părinte.

Actualmente capacitatea grădiniței s-a dublat, astfel că sunt oferite posibilități de cazare pentru 50 de copii. “Este binevenită deschiderea unei noi grupe. Avem mulți copii dornici să vină la grădiniță. Nu este o soluție să rămână acasă. Este un pas înainte pentru ei, aici își vor face cunoștințe noi și prieteni”, ne mărturisește Cristina Garmaliuc, care și-a înscris copilul în grupa nou creată.

Primarul de Dărcăuți, Oleg Rozimovschi, declară că a rămas satisfăcut de rezultat. “Când am fost ales primar al comunei, primul lucru cu care m-am ciocnit au fost condițiile nefavorabile în care se afla instituția preșcolară din localitate. Pe masa de lucru aveam chiar de la început vreo 17 cereri de la părinții care doreau să-și înscrie copilul la grădiniță. Atunci ne-am pus drept scop să implementăm un proiect, cu ajutorul donatorilor din străinătate. Am rămas plăcut surprins de posibilitățile pe care la moment le avem, este nevoie doar de dorință și silință. Alături de AO “Pro Cooperare Regională” din Bălți am realizat un proiect pentru grădinița “Clopoțel”. De fapt, în sat avem implementate două proiecte. În cadrul acestuia am obținut încălzirea pe tot perimetrul grădiniței, am instalat o cazangerie și au fost angajate brațe noi de muncă”, a precizat primarul, care a reiterat că un alt proiect a fost câștigat pentru grădinița din satul Mălcăuți, unde au fost instalate uși și ferestre noi. “Dacă avem copii, satul trăiește”, susține domnul Rozimovschi.

“Pentru prima dată am făcut astăzi focul în grădiniță și acum este foarte plăcut să te afli la noi. În cadrul proiectului a fost procurată veselă, cearșafuri, inclusiv urmează și jucării. Locuri libere mai avem și toți doritorii sunt bineveniți”, a declarat Mariana Staver, directoarea grădiniței “Clopoțel”, care a ținut să mulțumească primarului de Dărcăuți pentru suport și implicare.

În jur de 40 de copii frecventează la moment instituția preșcolară din localitate.

Slujba de sfințire
O zi obișnuită la grădiniță

Grădinița Clopoțel are două grupe. Copiii au venit alături de părinți să vadă grădinița după reparație

Articolul precedentBiftec tocat cu ceapă
Articolul următorLa 11:00 urmărește LIVE: Dezbateri pe teme economice cu candidații electorali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.