Gospodării distruse, rămase în beznă, la Regina Maria / Aplicații de simulare (FOTO)

0
76

Vântul puternic a făcut ravagii săptămâna trecută, în satul Regina Maria. Mai multe gospodării au fost avariate și deteriorate liniile de curent electric. În aceste condiții a fost provocat un incendiu la o gospodărie.

În aceste situații neprevăzute s-a implicat echipa de salvare în cadrul unei aplicaţii de simulare în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Ploi torenţiale cu vânt puternic”.

Potrivit unui comunicat emis de DSE Soroca, la antrenamentul dat toate formaţiunile protecţiei civile a primăriei au avut posibilitatea de a demonstra capacităţile atât practice, cât şi teoretice, de intervenţie şi de acordare a primului ajutor medical sinistraţilor. Dat fiind faptul că în urma vîntului puternic întreaga localitate a rămas fără legătură telefonică de către echipa de transmisiuni a fost inştiinţată populaţia prin intermediul clopotului de la biserică şi a curierilor la fiecare gospodărie în parte.

Echipa de salvare a evacuat din zona afectată atât sinistraţii, cât şi bunurile materiale, iar echipa de stingere a incendiului a lichidat incendiul care s-a produs într-o casă de locuit. O atenţie deosebită a fost acordată persoanelor în etate şi singuratice.

La fel a fost verificat nivelul de pregătire a elevilor şi a corpului didactic de la gimnaziul din sat. În timpul orelor elevii au demonstart principalele reguli de comportament în caz de seism, şi în mod organizat la comanda profesorilor au fost evacuaţi din clădire.

Este de menţionat faptul că în conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM nr. 282 din 14.03.2005 ,,Pentru aprobarea Regulamentului privind instruirea în domeniul protecţiei civile” astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani, la obiectivele economice – o dată la trei ani, iar la obiectivele industrial periculoase -anual.

Scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

Menționăm că următoarea aplicaţie în domeniul protecţiei civile va avea loc la Schineni, raionul Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.