Gheorghe Găină: “De 57 de ani lucrez în agricultură, dar așa secetă nu am mai văzut” / VIDEO

0
876

Seceta din acest an și-a făcut de cap și în grădina familiei Găină din satul Volovița, la fel ca în majoritatea gospodăriilor din republică. Lipsa zăpezilor de altă dată și a ploilor din ultimele luni, au făcut ca munca gospodarilor să nu dea roadele așteptate.

Cu toate că a mai plouat recent, ploaia aceasta nu poate compensa pagubele făcute până acum de secetă, consideră agricultorul. Și ca să nu cheltuie și puțina apă care a mai rămas în fântână, pentru irigare, familia acumulează apa de ploaie pentru a uda legumele din grădină.

O bună parte din roada acestui an este compromisă, iar porumbul de pe terenul de pământ pe care-l are, este un exemplu în acest sens. Gheorghe Găină consideră că vom depăși această situație complicată dacă va fi respectată tehnologia în agricultură și vom folosi experiența acumulată cu anii de experții în domeniu, în speranța că și ploile vor cădea la vreme.


Articolul precedentPrimăria Soroca a alocat 200.000 de lei pentru amenajarea unei parcări auto în preajma Cetății
Articolul următorMoarte suspectă la Arionești – un bărbat de 59 de ani a fost găsit fără suflare
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.