Frizeri, casieri și taxatori infectaţi cu coronavirus, după relaxarea restricțiilor  în Republica Moldova

0
1266
Foto: pixabay.com

În Republica Moldova sunt primii frizeri infectaţi cu noul coronavirus, după ce autorităţile au permis parţial, activitatea frizeriilor. Asta se întâmplă pentru că cetăţenii „nu au înţeles ce înseamnă relaxarea măsurilor”, dar şi pentru că nu sunt respectate corect toate măsurile, inclusiv măştile nu sunt purtate corect. Despre aceasta a vorbit directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, informeză m.tvrmoldova.md.

Potrivit invitatului la emisiune, „relaxare a însemnat, în viziunea specialiştilor, ieşirea din starea de urgenţă, dar alături de COVID. Adică, ieşim din cei patru pereţi care ne-au obosit, dar atunci când ieşim, conşitentizăm că COVID-ul nu ne-a părăsit. Ne desfăşurăm activităţile având în vedere că nenorocitul acesta de COVID ne urmăreşte”.

Şeful ANSP a dat drept exemplu frizeriile, cărora le-a fost permisă activitatea parţial, însă cu respectarea măsurilor, Directorul ANSP dă de înţeles că unii dintre frizeri nu au respectat măsurile şi au fost infectaţi cu coronavirus.

Și alți angajați în domeniul serviciilor sunt confimați pozitiv la Covid-19, după relaxarea restricțiilor, printre care sunt: casieri, taxatori, mai spune Furtună.

Potrivit invitatului,  nici în magazine nu se respectă măsurile ce ţin de mască, distanţă socială, rânduri, etc: „Masca trebuie purtată corect, noi discredităm şi noţiunea de protecţie şi de respect reciproc, toate aceste lucruri le compromitem”.

Şeful ANSP spune că săptămâna aceasta urmează să se discute că dacă Republica Moldova ve reveni la starea de urgenţă sau nu, întrucât restricţiile actuale nu funcţionează.

Articolul precedentElena Focșa pleacă din funcția de viceprimar al municipiului Soroca
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: La cules cireșe cu…mănuși pe mâini
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.