(FOTO) Zeci de hectare și drumuri din raion, distruse de ploi și grindină

0
160

Ploile torențiale din ultimele zile au afectat mai multe gospodării și drumuri din raionul Soroca. Pe alocuri, potrivit localnicilor, a plouat cu grindină. 

Pe lângă aceasta, salvatorii au fost solicitați la defrișarea copacilor, atât pe teritoriul municipiului, dar și în satul Voloave, raionul Soroca. Totodată, ei au fost implicați la tractarea a două mijloace de transport în apropiere de satul Cosăuți, unde au rămas blocate pe malul râului Nistru cinci persoane și trei copiii minori, care au fost în final salvate.

Conform lui Eugen Doga, specialist în cadrul DSE Soroca, în această noapte a plouat cu grindină la Nimereuca. Ploaia a distrus 55 ha de floarea soarelui, 145 ha de porumb, dintre care 65 de ha au fost grav compromise.

Drumuri în Nimereuca, spălate de ploaie

Totodată, 5 km din drumurile extravelanului din sat au fost nămolite, iar 2,5 km de drum a fost distrus.

Secretarul Consiliului local, Serghei Zubco, a reiterat că în livezi multe fructe au căzut jos, iar o parte din pomi au fost deteriorați.

Din cauza ploilor abundente și a vântului puternic, unele localități au rămas fără energie electrică.

La moment, Comisia pentru situații excepționale evaluează prejudiciile înregistrate în raion. „Urmează ca Comisia raională să se deplaseze pentru a verifica veridicitatea informațiilor, conform proceselor verbale a Comisiei locale. Pompierii sunt gata oricând să intervină la solicitările cetățenilor la pomparea apei sau defrișarea copacilor afectați de ploi”, a menționat Doga.

În acest context, DSE Soroca vine cu rugămintea către primarii satelor și comunelor ca copacii uscați și afectați de boli să fie defrișați din timp, pentru a evita alte tragedii. Totodată, să fie curățate canalele de scurgere a apelor pluviale, care ar provoca inundații în grădini și terenuri agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.