(Foto) Secția Neurologie a fost inaugurată după reparație capitală

0
64

Astăzi, Secția Neurologie a Spitalului raional Soroca și-a redeschis ușile pentru pacienți și lucrătorii medicali, după reparație capitală. Lucrările au durat câteva luni și au costat cca 1,9 milioane lei. Banii investiți provin din fondurile alocate de autoritățile raionale și Compania Națională pentru Asigurări în Medicină (CNAM), dar și din sursele instituției medicale, a menționat șefa spitalului, Angela Rusnac, la ceremonia de inaugurare.

În cadrul lucrărilor a fost renovat sistemul de electricitate, au fost instalate uși și geamuri noi, schimbată pardoseala. Totodată au fost instalate chiuvete noi etc. Secția are opt saloane pentru pacienți, încăperi destinate medicilor, asistentelor medicale și spații pentru proceduri medicale.

La eveniment au participat deputatul în Parlament, Boris Golovin, șefa CNAM, filiala Soroca, Ălla Ursu, președintele raionului Ghenadie Muntean, consilieri raionali, șefii altor secții și lucrători medicali din cadrul spitalului.

Amintim că, în luna decembrie, a fost dată în exploatare după reparație capitală, Secția Terapie, iar mai devreme, Centrul Perinatal Soroca a fost renovat.

Potrivit autorităților raionale, investițiile în această instituție medicală vor continua. În viitorul apropiat se preconizează lucrări de reparație în Secția Pediatrie, a menționat șeful raionului Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.