(FOTO) Despre violență de 1 iunie: Concurs de desene pe asfalt

0
199

Astăzi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor “Pro Viața” a organizat un concurs de desene pe asfalt cu genericul “Flori de gând împotriva violenței”, la care au participat copii din raionul Soroca.

Fiecare participant a redat prin desenul său cum înțelege fenomenul violenței.

Câțiva copii au fost de acord să ne transmită câteva gânduri despre creațiile lor:

Mădălina Ursachi, elevă la Gimnaziul Bulboci

“În desenul meu, casele și oamenii reprezintă societatea, iar șarpele este violența care nu permite societății să se dezvolte. șarpele mai reprezintă sănătatea, deci are efecte negative și asupra sănătății omului”, spune Mădălina Ursachi, elevă la Gimnaziul Bulboci.

Laura Burduja, elevă la Gimnaziul din Holoșnița

“Vreau să fac o chemare către toată comunitatea și să spun că violența domestică afectează toată comunitatea, iar numărul victimelor este foarte mare. Violența este des întâlnită nu doar la noi, dar pe întreg globul pământesc”, a remarcat Laura Burduja, elevă la Gimnaziul din Holoșnița.

Juriul care a evoluat desenele copiilor a fost format din cinci persoane, dintre care au făcut parte reprezentanți ai administrației publice locale, Centrului de Sănătate Soroca și Direcției Învățământ.

“Este pentru prima dată când organizăm asemenea concursuri, prin intermediul cărora ne propunem să sensibilizăm toți tinerii din raion în ce privește informația despre violență și mai apoi ei, la rândul lor să fie informatori și transmițători printre colegi, în familie și comunitate. Copiii sunt jurizați în baza a trei criterii și anume al creativității, mesajul și desenul său per ansamblu”, declară Liudmila Evstratova, coordonatoarea Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Pro Viața”.

Toții participanții au fost recompensați la final cu cadouri, premii bănești și câte o broșură informativă despre violență.

Organizatorii au menționat că în viitorul apropiat urmează să desfășoare două campanii, în care vor fi implicate și alte școli din raionul Soroca.

 

 


Articolul precedentZeci de copii și părinți sărbătoresc Ziua Copiilor la biserica “Sf. Martiri Brâncoveni”
Articolul următorS-au născut în perioada 21-29 mai 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.