Flori și cuvinte alese, închinate limbii române (GALERIE FOTO)

0
79

În această dimineață au fost depuse flori în parcul Mihai Eminescu din municipiu, cu prilejul marcării Zilei Limbii Române. Au venit să aducă cinste și un omagiu sărbătorii administrația publică locală, reprezentanții instituțiilor de învățământ, oameni de artă și zeci de soroceni.

Potrivit programului artistic, după depunere au fost susținute cuvântări și interpretate poezii și cântece. În parc au fost expuse și câteva din lucrările meșterilor populari din raion.

Svetlana Păunescu, șefa Direcției asistență socială și protecție a familiei, a declarat la începutul evenimentului că: “în șirul evenimentelor de sfârșit de august, ziua de astăzi încununează acest șir, așa precum limba română definește însăși ființa acestui neam. Limba română este istoria țării și patria în care trăim. Ea povestește despre toate sentimentele care ne bântuie ființa. Totodată, infinit este șirul celor care au trudit la plăsmuirea acestui tezaur”.

Cu un cuvânt de îndemn de a prețui limba vorbită a venit în fața sorocenilor Vitalie Răileanu, critic și istoric literar. “Adevăratele personalități sunt și rămân a fi piatra de temelie a acestui neam. Noi suntem cei care deschidem porțile spre istoria noastră, spre neam și viitor. Dacă nu ar fi existat limba pe care o vorbim și o consfințim, cine oare am fi? Iată de ce limba română e cea care ne reprezintă”, a spus soroceanul.

Menționăm că Ziua Limbii Române este sărbătorită anual la 31 august, începând cu anul 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.