FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile (FOTO)

0
50

Şoferii din oraşul Soroca, au fost informaţi despre efectele conducerii în stare de ebrietate, în cadrul unui FlashMob, care reprezintă una dintre activităţile Campaniei Naţionale „Comunitate trează şi sigură”. Evenimentul a avut loc Duminică, 26 iunie, în centrul urbei, unde poliţia de patrulare, împreună cu un grup de voluntari ai Centrului de Resurse pentru Tineret „Dacia” au  împărţit materiale informative şi au purtat discuţii cu şoferii, promovând ideea că alcoolul şi volanul nu sunt compatibile.

FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile

Totodată, voluntarii, le-au atras atenţia şoferilor asupra pericolul şofatului în stare de ebrietate, prin desene şi mesaje scrise pe placate, pe care le-au afişat de-a lungul traseului. Iar mai multe pliante informative au fost lăsate de către voluntari, la parbrizele maşinilor parcate pe străzile centrale ale oraşului Soroca.

FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile 1

Am informat participanţii la trafic, am împărțit pliante despre pericolul alcoolului şi i-am informat despre riscuri. Totodată am afişat mai multe desene şi mesaje la acest subiect. În opinia mea, cu toţii trebuie să fim disciplinaţi şi şoferii şi pietonii. Să chibzuim înainte de a urca la volan, pentru că mereu trebuie să avem grijă de viaţa noastră şi de cei de alături de noi” s-a dat cu părerea Evelina Bencheci, una dintre voluntarii Centrului „Dacia”.

FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile 2

La rândul lor, şoferii,  printre care şi domnul Ion Stratan din satul Egoreni, susţin mesajul campaniei. „Susţin ideea că şoferii nu trebuie să consume alcool, dacă au de gând să urce la volan. Este periculos” spune bărbatul. Majoritatea conducătorilor auto afirmă că nu conduc în stare de ebrietate, totuşi datele poliţiei arată că frecvent, inspectorii rutieri depistează şoferi chercheliţi. „Luând în consideraţie situaţia accidentară în ţară şi mai ales în raionul Soroca, dar noi avem patru accidente rutiere cu implicarea conducătorilor auto în stare de ebrietate, în rezultatul cărora două persoane au decedat, iar altele cinci au fost traumatizate. Aceste fapte au fost şi chemarea de a petrece aceste acţiuni de informare în raionul Soroca. În ţară 33% din accidentele rutiere sunt comise de şoferi băuţi”, susţine Gavril Ghilas, Comandantul Plutonului de patrulare Soroca-Floreşti, Regimentul Nord.

FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile 3

Potrivit sursei, în primele cinci luni din anul curent, colaboratorii Plutonului de Patrulare Soroca-Floreşti au depistate în stare de ebrietate alcoolică 107 persoane.

FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile 4

Asemenea activităţi au avut loc şi în localităţile Căinarii-Vechi şi Rubleniţa, în total fiind repartizate circa 2 000 de pliante informative.

FLASHMOB: Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile 5

Campania “Comunitate trează şi sigură” este implementată de Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) împreună cu Automobil Club din Moldova în circa 10 localităţi din zonele Nord, Centru, Sud şi UTA Găgăzuzia, inclusiv  Soroca, Rubleniţa şi Căinarii Vechi. Grupurile-ţintă sunt: conducătorii auto începători, cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani; şoferii cu experienţă din localităţile rurale (35-61 ani); autorităţile locale şi părţile interesate din domeniul siguranţei rutiere. La Soroca a fost creat un grup de lucru, care desfăşoară mai multe activităţi pentru sensibilizarea societăţii şi participanţilor în traficul rutier.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.