Festivalul ”Rampa Nistreană” la cea de-a XVII-a ediție (FOTO/VIDEO)

0
83

Emoții, muzică și aplauze — asta a fost atmosfera în sala de spectacole a Palatului de Cultură Soroca de Ziua Mondială a Teatrului. La 27 februarie, când lumea teatrală marchează sărbătoarea profesională, la Soroca s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului ”Rampa Nistreană”.

În acest an, în cadrul evenimentului au evoluat în scenă câteva colective din raionul Soroca și Ungheni. Astfel, Teatrul dramatic ”Prometeu” din Soroca a adus în scenă piesa autorului italian Luigi Pirandello ”Leone”, în regia lui Iurie Babii.. Colegii lor, actorii teatrului dramatic din satul Cosăuți, au prezentat piesa ”Cușma lui Păcală”, autor și regie — Constantin Ciumac.

Oaspete al festivalului a fost teatrul de satiră și umor ”Gură spartă” din satul Todirești, raionul Ungheni. Unghenenii au evoluat cu piesa ”Soacra cu trei nurori”, regie și adaptare de Viorica Guleac.

Totodată, Ziua Mondială a Teatrului a fost marcată în câteva sate. Teatrul de păpuși ”Țăndărică” din Vădeni (regizor Serafima Lungu) a bucurat spectatorul din sat. Iar la Volovița cu un spectacol, a evoluat teatrul de păpuși ”Scăpărici” (regizor Angela Mușenco), după care artiștii din Volovița au bucurat cu spectacole și copii de la grădinițele din orașul Soroca.

Articolul precedentCe se întâmplă la fosta staţie de epurare?! (I)
Articolul următorElevii îndemnaţi să aplice la Universitatea „Alecu Russo” (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.