Festival Intern-Naţional de poezie în Cetatea Soroca

0
219

Sâmbătă, un desant de poeţi şi critici literari de pe ambele maluri ale Prutului au venit la Soroca. Aceştia au participat la Festivalul de Poezie “Bucureşti-Chişinău” cu o ramificaţie la Soroca, localitate ce se vrea a fi Capitala Culturală a Basarabiei. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediţie şi se desfăşoară sub genericul “Două state, o literatură”.

Gazdele evenimentului Inter-Naţional, după cum s-a exprimat cineva dintre cei prezenţi, au fost poetul Petre Popa, directorul Teatrului “Veniamin Apostol”, şi Vladimir Nicuţa, vicepreşedintele raionului Soroca. În vechea fortăreaţă de pe malul Nistrului s-a desfăşurat maratonul liric „Cea mai frumoasă poezie”.

Concursul a fost câştigat de Grigore Chiper, din partea stângă a Prutului, şi Gabriel Chifu, din dreapta fluviului.

Tot aici au fost acordate Premiile Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România. Acestea au revenit lui Ioan Mânăscurtă pentru volumul de eseuri „Deslușirea semnelor” și lui Vitalie Răileanu pentru cartea de poeme „Străin pe ape”, ambii născuţi în ţinutul Sorocii.

Citiți articolul integral în ziarul “Observatorul de Nord” de vineri.

Articolul precedentSatul ca destinaţie turistică (FOTO/VIDEO)
Articolul următorSpectacolul “Corp de copil” a ajuns la Soroca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.