Femeile rrome încurajate să participe la un program de instruire electorală și la alegeri

0
63

Centrul Național al Romilor anunță selectarea a 50 de femei de etnie romă, care își propun să candideze la alegerile locale generale din anul 2019. Grupul de femei selectate vor urma un program de instruire și capacitare în domeniul electoral, apoi vor fi încurajate să participe la alegerile locale, în calitate de candidate din partea partidelor sau candidate independente. De asemenea, în cadrul programului femeile vor beneficia de mentorat şi ghidare în perioade pre-electorală, electorală şi post-electorală.

Potrivit unui comunicat emis de organizatori, programul va include instruiri, „Tema pentru acasă”, organizarea unei campanii/activități de implicare civică a comunității. După finalizarea instruirilor, participantele vor identifica o problemă în comunitățile lor și vor pregăti o campanie/activitate prin care se va soluționa această problemă.

Pe durata întregului program de instruire, femeile vor fi ghidate și susținute de către echipa de implementare, consultanta internațională și trainerii.

Pentru a participa la program, femeile trebuie să întrunească următoarele cerințe:

Să fie de etnie romă și să aibă dorința de a candida la alegerile locale din anul 2019; La momentul aplicării să aibă împlinită vârsta de 18 ani (cerință obligatorie conform Articolului 12 al Codului Electoral); Să aibă o puternică atitudine civică şi experienţă în calitate de lidere; Să cunoască problemele comunităţii din care fac parte; Să fie implicate în activităţi civice, politice sau sociale la nivel local sau național; Femeile care provin din localități rurale, teritoriul din stânga Nistrului și UTA Găgăuzia vor avea prioritate.

Femeile care doresc să participe în program trebuie să completeze formularul de aplicare, care poate fi găsit pe acest link: https://drive.google.com/drive/folders/1w1wKrvzuoiv8wBp3zM95NTY0Ff-nwVMN

Aplicaţiile pot fi transmise electronic, pe adresa de email: duminicanatalia@gmail.com sau pot fi depuse la sediul asociaţiei Centrul Național al Romilor (str. Alexei Mateevici 109/1, of. 307, Chișinău, MD 2009), până la data de 18 ianuarie 2019. Întrebări suplimentare pot fi adresate la nr. de telefon 069674307 sau 069052917, se mai spune în comunicat.

Programul este parte a proiectului de susținere a femeile rome care vor candida la alegerile locale generale din anul 2019. Proiectul este implementat de Centrul Național al Romilor și Rețeaua Femeilor și Fetelor Rome „Romano Alav”, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei.

Articolul precedentNO COMMENT: Primii colindători la Direcția Învățământ Soroca
Articolul următorTermenul patentei de întreprinzător a fost prelungit până la 31 decembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.