Fântânile seacă la Rădulenii Vechi, Programul “Satul European” ar putea aproviziona satul cu apă / VIDEO

0
225

Una dintre marile probleme ale sătenilor din Rădulenii Vechi, localitate din raionul Florești, este criza apei din fântâni. În unele zone ale satului nu este de loc, în altele e puțină și cu nisip, în mahalalele care au noroc, este apă, iar după ea vin oamenii din celălalt capăt al satului.

Autoritățile știu de această problemă, s-au alocat bani și din bugetul local, dar investițiile necesare sunt mai mari decât și-ar putea permite o primărie. Pentru aprovizionarea cu apă a satului Rădulenii Vechi, au fost efectuate anterior unele alocări din bugetul republican, dar în sume mai mici, care nu au rezolvat problema. Concursul de proiecte Satul European, lansat în cadrul Programului de Dezvoltare Locală finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, a venit ca un colac de salvare pentru autoritățile locale și din această localitate.

La Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală ni s-a spus că cererea de plată a fost acceptată și transmisă de ei încă la 9 februarie spre Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care ulterior urma să ajungă la Ministerul Finanțelor. Între timp, deja când documentam unde s-au blocat banii, primarul ne-a confirmat că în sfârșit au ajuns la ei cei 632 mii de lei și că antreprenorul va continua lucrările.

Articolul precedentTatiana Botnari a câștigat concursul pentru funcția de director al “Casei Comunitare” din Voloave
Articolul următorSfatul Psihologului: Galina Melniciuc despre cum putem fi mai empatici cu persoanele cu autism
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.