Familia Lupu din Vasilcău cultivă legume proaspete de 30 de ani / VIDEO

0
2594

În satul Vasilcău, se află o familie de agricultori care de peste 30 de ani, își dedică viața și munca cultivării legumelor și fructelor. Larisa și Mihail Lupu au transformat pasiunea lor pentru agricultură într-o adevărată afacere de succes, extinzându-se pe piața autohtonă din Soroca și Chișinău, unde sunt așteptați cu nerăbdare de clienții lor fideli.

Familia Lupu cultivă în serele lor numeroase tipuri de legume: roșii de diferite soiuri, castraveți, ardei, chipăruși, gogoșari, vinete, bostănei, dovleci, varză, porumb, ceapă și usturoi. Din fructe, serele lor găzduiesc căpșuni, malină, caise, piersici, mere și multe altele.

„Țin minte din copilărie că părinții mei s-au ocupat cu agricultură. Ei nu aveau seră, dar cultivau pământuri cu castraveți, roșii, varză și altele. Cu timpul, am preluat noi această muncă și am făcut sere, care acum sunt pline cu tot ceea ce vedeți: castraveți, roșii, vinete, ardei, gogoșari, varză și altele”, povestește Larisa Lupu.

În familia lor, funcțiile sunt clar împărțite, atât Larisa cât și Mihail își îndeplinesc cu grijă și dragoste sarcinile. Nu este o zi în care doamna Larisa să nu meargă în ospeție la castraveții în rouă sau la roșiile aromate pentru a le spune “bună dimineața”. La fel, domnul Mihail vizitează serele zilnic pentru a menține curățenia și a îngriji plantele de buruieni. Munca în agricultură nu este ușoară, dar familia Lupu o face cu multă dragoste și devotament.

„În fiecare dimineață intrăm în seră și culegem legumele proaspete, care sunt acoperite cu rouă, și mergem să le vindem la piața din Soroca. Soiurile cultivate de noi sunt bune la toate: salate, murături și alte feluri de mâncare. Îngrijim cu atenție fiecare plantă, stropind la timp pentru a preveni dăunătorii și a ne asigura că roada nu se îngălbenește sau moare. Tot ceea ce vedeți este crescut cu mâinile noastre. Depunem multă dragoste și ne bucurăm de munca noastră. Suntem căsătoriți de peste 30 de ani și tot de atunci ne ocupăm de agricultură. Ne-am hotărât să rămânem acasă și să ne dedicăm acestei activități”, a mai adăugat doamna Larisa.

Cu toate că nu au angajat niciodată lucrători, Larisa și Mihail au reușit să mențină afacerea de familie pe linia de plutire, chiar și atunci când copiii lor au plecat. “Când copiii erau acasă, ne era mai ușor, dar acum ne descurcăm așa cum putem. Fiecare are sarcinile sale: el udă, eu prășesc, el leagă sârmele pe sus, eu leg roșiile și castraveții. Lucrăm împreună pentru a obține un rezultat bun”, adaugă Larisa.

Familia Lupu din Vasilcău este dovada vie că munca grea și pasiunea pentru agricultură pot duce la succes și satisfacție personală. Cu legume și fructe crescute cu dragoste și grijă, Larisa și Mihail Lupu continuă să își bucure clienții fideli din Soroca și Chișinău, demonstrând că agricultura poate fi o poveste de succes în Moldova.

„Aș sfătui pe fiecare tânăr să rămână acasă și să lucreze. Este normal să muncești, nu moare nimeni din muncă. La ziua de azi, tineretul nu prea este interesat de agricultură, ei preferă să plece peste hotare, unde văd o altă viață”, a mai spus Larisa Lupu.


Articolul precedentTrei luptători de karate din R. Moldova au fost medaliați cu aur la un turneu organizat în România
Articolul următorSerpentina care duce în dealul Sorocii este consolidată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.