Expoziție în culori primăvăratice (FOTO)

0
21

O expoziție a meșterilor populari din orașul și raionul Soroca a fost expusă ieri în incinta Palatului de Cultură cu ocazia evenimentului de deschidere a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor 2017”, ediția a 51-a.

“Participăm de fiecare dată când suntem invitați. Cu ocazia acestei sărbători am creat obiecte confecționate manual la care predomină culorile alb și roșu. În alte țări nu se sărbătorește începutul primăverii. Este un eveniment care ne caracterizează și care te binedispuse”, a spus  Natalia Ciaicovscaia din satul Zastânca, raionul Soroca, care a propus vizitatorilor o varietate de mărțișoare confecționate hande-made.

Un master-class în cadrul expoziției au susținut copiii de la Studioul decorativ-aplicativ “Pasiune și iscusință”, care activează în localitate de 13 ani. “Astăzi dorim să prezentăm cum se confecționează ghiocei cu biserul, care vor fi dăruite de către copii celor dragi”, a menționat Luminița Munteanu. O parte din copii frecventează centrul de 3-4 ani, lucru de care sunt mândri coordonatorii lor.

La expoziție au participat atât centre de creație deja cunoscute publicului sorocean, cât și cele recent apărute. “Noi suntem prezenți pentru prima dată la acest eveniment. În cadrul unui proiect derulat cu voluntarii de la Corpul Păcii am creat un Centru de creație pentru copii și tineret “Speranța” din Vădeni. În cadrul centrului realizăm articole din hârtie sau ață, cu ajutorul biserului ș.a.”, ne mărturisește Galina Nigoiță, o tânără pasionată de croșetare și lucrări create manual. Ea ne-a comunicat că principalul ei mentor în ceea ce face sunt lecțiile pe care le găsește în internet.

20 de meșteri populari au participat la expoziția dedicată Mărțișorului din acest an.

Citește: „Mărțișor 2017”: Calendarul evenimentelor care vor avea loc în raion (VIDEO)

Deschiderea Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor 2017” la Soroca (GALERIE FOTO/VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.