Experții au numit aplicațiile care consumă cel mai mult bateria smartphone-ului

0
5233
telefon
imagine creată de IA

 Experții de pe site-ul DxOMark au identificat aplicațiile cu cel mai mare consum de energie. Le-au împărțit în mai multe categorii în funcție de destinație.

Acestea au fost identificate folosind teste pe smartphone-uri din gama medie, cu prețuri cuprinse între 300 și 400 de dolari și dispozitivele de vârf care costă peste 800 de dolari. Modelele nu sunt dezvăluite, dar se menționează că toate au fost lansate în 2023.

Astfel, principalii vinovați pentru consumul de baterie printre aplicațiile de comunicare sunt SMS-urile. Mai alespe telefoanele mai ieftine. Apoi urmează Facebook Messenger*, Snapchat Chat, Instagram Chat* și WhatsApp (în ordinea menționată). În cazul acestora, bateriile dispozitivelor de vârf suferă mai mult.

În ceea ce privește aplicațiile pentru vizionarea de clipuri video scurte, în fruntea listei se află Instagram Reels* și Facebook Reels*. YouTube Shorts ocupă locul trei. Apoi vin TikTok și Snapchat Spotlight, cu niveluri aproape similare de descărcare a bateriei.

Cel mai solicitant serviciu pentru vizionarea de conținut video în flux a devenit Prime Video. Disney, YouTube și Netflix continuă lista.

Experții au identificat patru motive care afectează semnificativ consumul de energie: căutarea continuă a rețelei mobile, funcționarea în fundal, notificările regulate și funcționarea serviciilor de geolocație. Toate aplicațiile enumerate mai sus folosesc activ una sau mai multe dintre aceste caracteristici.

Trebuie menționat că pe telefon puteți vedea care sunt aplicațiile care consumă cel mai mult bateria. Iată cum puteți face acest lucru:

Pe iPhone

Deschideți „Setări”.
Derulați în jos și selectați secțiunea „Baterie”.
Derulați în jos până la lista de aplicații: lângă numele lor este indicată consumul lor de energie în procente.

Pe Android

Deschideți „Setări”.
Selectați secțiunea „Baterie”.
Apăsați pe opțiunea „Utilizare baterie”.
După aceasta, ar trebui să apară o listă de aplicații cu consumul lor de energie în procente.

sursa:https://lifehacker.ru/nazvany-samye-prozhorlivye-prilozheniya/


Articolul precedentCu ce să stropești ceapa de viermi
Articolul următorCe problemă a orașului Drochia nu a fost rezolvată de Nina Cereteu și de ce? / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.