Exercițiu de protecție civilă la Florești: gestionarea consecințelor unor calamități

0
139

La data de 29.09.2023 în raionul Florești au avut loc aplicații la protecția civilă. Conform scenariului în dimineața zilei de 29 septembrie a fost înregistrat un seism care a afectat infrastructura din raion, fiind anunțate mai multe consecințe printre care izbucnirea incendiilor, scurgerea de substanțe periculoase și accident rutier. Ulterior, a fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale raională în cadrul căreia au fost indicate responsabilități de gestionare a situațiilor de criză, creindu-se și un punct de dirijare. Echipele de salvatori și pompieri, la fel și serviciilor desconcentrate din raion au intervenit la Școala profesională din or. Florești pentru lichidarea consecințelor seismului și salvarea a două persoane aflate în dărămături.
La fel, au fost efectuate intervenții la lichidarea consecințelor în urma scurgerii de substanțe nocive clor la o întreprindere din teritoriu. În același timp în apropierea or.Florești a fost similat un accident rutier unde au fost solicitate echipe de descărcerare, dar și de prim ajutor calificat. Pe teritoriul spitalului raional a fost realizat triajul medical, acordarea primului ajutor și transportarea la spital a victimelor. În cadrul altui atelier care s-a petrecut la fosta fabrică de sticlă de pe teritoriul or.Florești, au fost efectuate intervenții de salvare a două persoane în urma unui incendiu produs în interiorul clădirii. De către serviciile specializate ale primăriei or.Florești au fost efectuate lucraări de deblocare a traseelor destinate pentru evacuarea sinistraților și a bunurilor materiale.
La fel, este de menționat faptul că în cadrul unei alte locații de către serviciile specializate ANSA a fost imitat un exercițiu privind lichidarea unui focar de pestă porcină.
Aplicația s-a încheiat cu o ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale ce s-a petrecut într-o zona special amenajată destinată pentru cazarea sinistraților. În cadrul ședinței au fost trecute în revistă toate acțiunile formațiunilor, dar și deciziile luate. În cadrul exercițiilor au participat circa 120 persoane cu implicarea a 13 unități de tehnică.


Articolul precedentCopiii din satele Cerlina și Nimereuca vor beneficia de servicii stomatologice gratuite
Articolul următorPrimii pași pentru colectarea și depozitarea separată a deșeurilor din plastic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.