Etapă de pus în ramă: FC Inter obține prima victorie, EFA surclasează vecina de clasament, iar FC Visoca nu pierde la Edineț

0
419

  Fără îndoială, etapa a opta a fost cea mai bună din acest campionat, pentru echipele sorocene. Pe lângă victoria mai mult decât concludentă a celor de la EFA și punctul mare obținut de FC Visoca la Edineț, vestea cea mare a venit de la Pepeni, unde sorocenii de la FC Inter au învins, la scor, gazdele și s-au apropiat la un punct de penultimul loc.

Meciul de la Visoca, între EFA și „grănicerii” din Glodeni, care păreau să le sufle serios în ceafă fotbaliștilor din nordul raionului Soroca, a fost unul fără istoric or, gazdele au umplut poarta adversarilor cu cinci goluri, fără să pimească vre-un gol în propria poartă. Pentru vicoceni au marcat Daniel Lungu (minutul 9), Vasile Pașa (28 și 74), Andrei Stratan (67) și Leonid Podlesnov (86). Această victorie importantă dă, cu siguranță, aripi echipei din Visoca care are șanse reale să ocupe un loc pe podium și, de ce nu?,chiar să promoveze în Liga 1.

Și cealaltă formație din Visoca a câștigat un punct prețios în deplasarea de la Edineț, chiar dacă gazdele porneau cu prima șansă. Soarta meciului a fost pecetluită în prima repriză, când la cele două goluri ale gazdelor, oaspeții au răspuns prin golurile marcate de Ion Pavlov (5) și Vladislav Budarețchi (22).

Și totuși, surpriza a venut din partea FC Inter care, după șapte înfrângeri a obținut prima victorie și nu oricum, dar cu scor de neprezentare. Golurile sorocenilor au fost marcate de Ovidiu Șchiopu (33, din penalti), Igor Balan (55) și Victor Sârghi (65). Cine știe, poate după aveastă victorie sorocenii vor trece peste pasa proastă și vor revine și în joc, și în clasament.

Iată rezultatele tehnice ale etapei: FC PEPENI-FC INTER: 0-3; FC OLIMPIA-CF BARSA: 4-2; EFA-FC GRĂNICERUL: 5-0; FC EDINEȚ-FC VISOCA: 2-2; LOCOMOTIVA-FC ȚARIGRAD: 7-0; VULTURII CUTEZĂTORI-CF RÂȘCANI: 4-0.

După opt etape clasamentul se prezintă astfel:

În etapa a noua EFA are meci greu în deplasare, cu CF Barsa, FC Visoca primește replica „feroviarilor” din Ocnița, iar FC Inter are posibilitatea să demonstreze, în meciul cu FC Olimpia, că victoria de la Pepeni nu a fost o întâmplare. În celelalte meciuri se întâlnesc CF Râșcani-FC Pepeni, FC Grănicerul-FC Edineț și FC Țarigrad-Vulturii Cutezători. (Dan AOLEI)

Articolul precedentSoroca: istoria mai puțin cunoscută a bisericilor din oraș, a sinagogei și a proiectului catedralei romano-catolice
Articolul următorM-a întrebat locul naşterii, eu i-am răspuns: „Moldavskaia S.S.R., Soroca, satul Zastânca”
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.