Etapă cu goluri ca la hochei. Echipele sorocene au obținut rezultate ca la…fotbal.

0
206

Fotbal. Divizia B.

 Nu știu dacă există în istoria contemporană a fotbalului moldovenesc cazuri când, în cadrul unui etape a campionatului republicii, în doar trei meciuri să se fi marcat tocmai 28 de goluri sau peste 9 goluri în mediu pe meci (!!!). Or, au mai fost înregistrate scoruri de hochei, dar nici chiar așa! De altfel, când vorbim de scoruri astronomice, care au fost înregistrate și la case mai mari decât campionatul RM, deseori era vorba despre niște rezultate care avantajau una din echipele concurente – fie pentru a ocupa un loc mai bun în clasament, fie pentru a face din unul din fotbaliști golgheterul competiției.

În cazul nostru este vorba despre o etapă ordinară și despre niște echipe care nu au niște scopuri anume și care este doar una departe de finele competiției. Așadar, scorul campionatului, cu siguranță!, a fost stabilit la Sângerei, unde gazdele au marcat 8 goluri în poarta unei echipe care nici pe departe nu poate fi considerată „ciuca bătăilor”, ba dimpotrivă, fotbaliștii din „capitala nordului” au fost mai mereu o nucă prea tare pentru rivalii de mai la sud. Alt scor fluviu a fost înregistrat la Fălești, unde unul din liderii competiției „a măturat pe jos” cu debutanta campionatului, formația din Telenești (apropo, nu prea țin minte ca fotbaliștii din acest raion să fi suferit astfel de umilințe). Opt goluri au fost marcate și la Râșcani, dar acolo echipele au fost mai „destoinice” una în comparație cu alta, iar rezultatul corespunde locurilor ocupate în clasamente.

Ei bine,  echipele care reprezintă raionul Soroca au înregistrat scoruri de fotbal, iar într-un caz am avut parte chiar de o surpriză plăcută. Este vorba despre victoria obținută de fotbaliștii Inter-ului, care au câștigat în fața unei formații cu pretenții și a câștigat nu oricum, dar în deplasare. Gazdele de la Camenca s-au văzut conduși încă din minutul 20, când soroceanul Igor Balan a deschis scorul. Până la pauză, ai noștri au fost egalați, golul fiind înscris de Victor Nosenco (min.35), dar în minutul 64 s-a produs surpriza – soroceanul Dumitru Onofrei a marcat golul victoriei. Străduințele gazdelor de a câștiga măcar un punct au fost în van… Continuă să ne bucure cu evoluțiile sale echipa EFA din Visoca. În etapa a VII-a elevii cuplului de antrenori Marcel Reșitca-Petru Ciobanu au obținut o victorie muncită, dar atât de importantă, în confruntarea cu cei de la ARF Ocnița. După 90 minute de joc, tabelul stadionului din Edineț arăta (la propriu, nu doar la figurat, cum se întâmplă la Soroca) scorul de 0-1, în favoarea oaspeților. Golul visocenilor a fost marcat de Vasile Pașa, în minutul 26…

Cu părere de rău, cealaltă formație din Visoca a suferit înfrângere, chiar pe teren propriu, deși gazdele conduceau după prima repriză. Astfel, Maxim Dabija a dat sperațe celor veniți la stadionul din sat, marcând în minutul 39, dar în partea a doua a meciului, oaspeții au fost mai buni și mai pragmatici și au marcat de două ori, prin Vasile Maxian (49) și Diodor Strătilă (61). Apropo, meciul de la Visoca s-a soldat și cu două cartonașe roșii. În minutul 80, la gazde a văsut roșu în fața ochilor Cristian Negroiu, iar la oaspeți „a ieșit în evidență” Viorel Botnaru.

Rezultatele obținut de echipele sorocene nu au influențat, în mare măsură, locurile ocupate în clasament. Fotbaliștii de la EFA rămân pe podium, cu șanse reale de a lupta pentru promovare. Sorocenii ocupă locul VI și nu ne rămâne decât să regretăm cele trei puncte pierdute acasă, în etapa precedentă. La rândul lor, fotbaliștii de la FC Visoca sunt pe locul 8 și nu au motive să-și pună cenușă pe creștet. Dar iată cum se prezintă clasamentul, după 7 etape:

 

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAGE PUNCTE
 FC EDINEȚ 7 6 0 1 16-6 18
 FC FĂLEȘTI 7 5 2 0 29-7 17
 EFA VISOCA 7 5 1 1 18-7 16
 FC PEPENI 7 5 1 1 12-9 16
 FC SÎNGEREI 7 4 1 2 26-12 13
 FC INTER 7 3 2 2 19-16 11
 CS CRUIZ PLUS 7 3 1 3 15-12 10
 FC VISOCA 7 2 1 4 16-14 7
 ARF OCNIȚA 7 2 1 4 11-16 7
10  GRĂNICERUL 7 2 1 4 8-15 7
11  FC OLIMPIA 7 2 1 4 15-24 7
12  CF RÂȘCANI 7 2 0 5 10-22 6
13  CODRU CĂLĂRAȘI 7 1 0 6 14-21 3
14  STEAUA TELENEȘTI 7 1 0 6 5-33 3

 

Etapa a VIII programează un meci foarte important, și anume derbiul de la Visoca, în care se vor „bate” nu doar pentru cele trei puncte, dar și pentru „supremația locală” echipele EFA și FC Visoca. În rol de gază vor evolua cei de la EFA, iar meciul va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, cu începere de la ora 15:00. FC Inter are meci acasă, în compania unei rivale mai vechi – FC Grănicerul. În celelalte meciuri se întâlnesc FC Olimp-Steaua Telenești, FC Pepeni-FC Fălești (un meci deschis oricărui rezultat), FC Edineț-ARF Ocnița, Codru Călărași-FC Cruiz Plus, FCSângerei-FC Râșcani. (Dan AOLEI)

Articolul precedentAstăzi este Ziua Crucii. Se sfințesc viile, se bat nucile și plantele încep să se ofilească.
Articolul următorÎntâmplare la punctul de trecere Movilău: Un cetățean moldovean a primit interdicție de a intra în Ucraina, din cauza panglicii Sfântului Gheorghe
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.