Ești bărbat și vrei să concepi un copil? Renunță la alcool cu cel puţin 3 luni înainte de aceasta!

0
67
sursa: www.bing.com, Imagine generată de IA
sursa: www.bing.com, Imagine generată de IA

Cercetătorii afirmă, după ce au analizat efectele consumului de alcool în ceea ce priveşte sindromul alcoolismului fetal, că bărbaţii ar trebui să se abţină de la băutură cu cel puţin trei luni înainte de a concepe un copil, un nou studiu inovator arătând că poate dura mai mult de o lună până când efectele negative ale alcoolului se estompează, scrie News.ro, citat de DIGI24.

O echipă de cercetători de la Texas A&M University au anunţat încă din luna aprilie, printr-un comunicat al universităţii, că au descoperit că obiceiurile paterne de consum de alcool înainte de concepţie pot avea un efect negativ asupra dezvoltării fetale.

Se pare că sperma bărbaţilor care consumă alcool în mod regulat poate avea un impact asupra dezvoltării placentei, a defectelor cerebrale şi faciale asociate cu sindromul alcoolismului fetal (SAF) şi chiar asupra rezultatelor fertilizării in vitro (FIV), potrivit rezultatelor unui studiu publicat în luna aprilie.. Într-un articol publicat luna aceasta în Andrology, laboratorul a demonstrat acum că este nevoie de mult mai mult timp decât se credea anterior, respectiv mai mult de o lună, pentru ca efectele consumului de alcool să nu mai aibă impact asupra spermei tatălui. Atunci când cineva consumă alcool în mod regulat şi apoi se opreşte, corpul său trece prin sevraj, unde trebuie să înveţe cum să funcţioneze fără substanţa chimică prezentă, explică Michael Golding, profesor în cadrul Departamentului de Fiziologie şi Farmacologie Veterinară al Facultăţii de Medicină Veterinară şi Ştiinţe Biomedicale.

„Ceea ce am descoperit este că sperma tatălui este în continuare afectată negativ de băutură chiar şi în timpul procesului de sevraj, ceea ce înseamnă că durează mult mai mult decât credeam anterior pentru ca sperma să revină la normal” a declarat el miercuri, într-un comunicat. Pericolele consumului de alcool pentru făt Unul dintre riscurile majore asociate cu consumul de alcool înainte şi în timpul sarcinii este SAF, care provoacă trăsături faciale anormale, greutate sau înălţime scăzută la naştere, probleme de atenţie şi hiperactivitate şi coordonare slabă. În prezent, medicilor li se cere să confirme doar dacă mama a consumat alcool, nu şi tatăl, pentru a diagnostica un copil cu SAF. „De ani de zile, nu s-a luat în considerare în niciun fel consumul de alcool la bărbaţi”, a declarat prof. Golding.

„În ultimii cinci până la opt ani, am început să observăm că în anumite afecţiuni există o influenţă paternă foarte puternică atunci când vine vorba de expunerea la alcool şi de dezvoltarea fetală”, menţionează el. În recenta cercetare, echipa şi-a propus să vadă de cât timp este nevoie pentru ca efectele alcoolului asupra spermei să dispară. „Am crezut că va fi o schimbare relativ rapidă pentru a reveni la normal, dar nu a fost aşa. Procesul a durat mai mult de o lună”, a precizat profesorul. Atunci când o persoană consumă alcool, ficatul suferă de stres oxidativ, ceea ce determină organismul să producă în exces anumite substanţe chimice, care întrerup activitatea celulară normală. Echipa prof. Golding a descoperit că sevrajul provoacă acelaşi tip de stres oxidativ, prelungind durata efectelor alcoolului asupra organismului dincolo de ceea ce se credea anterior.

Citește articolul integral pe DIGI24.


Articolul precedentFilmul Puterea probabilității vine la Soroca în acest weekend
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 26 ianuarie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.