Epopeea premiului pentru primarul Lilia Pilipețchi: deja a treia oară se schimbă motivația legală

0
1247
ACTUALIZARE: La ședința din 28 octombrie 2021 a Consiliului Municipal Soroca, doamna primar a declarat că va dona premiul său lui Petru Scutari, adolescentului din Căinarii Vechi, care are nevoie de transplant de cornee. Despre cazul lui Petru, adolescentul care fost la scăldat și a orbit, și cum îl puteți ajuta, puteți afla mai multe AICI.

*-*

La ultima ședință a Consiliului Municipal Soroca, al doilea subiect de pe ordinea de zi a aleșilor locali, a fost premierea primarului municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, cu prilejul aniversării a 55 ani de la naștere. În timpul ședinței, pe ultima sută de metri, consilierii municipali au decis schimbarea motivației legale, și anume au exclus aniversarea” schimbând-o cu „succese în muncă„, iar cu majoritatea voturilor decizia a fost adoptată.

Dispoziția de convocare a ședinței Consiliului Municipal Soroca la 30 septembrie 2021
Decizia adoptată cu majoritatea voturilor.

Ulterior Consiliul Municipal Soroca a fost informat, printr-o notificare a Cancelariei de Stat, că această decizie este parțial ilegală.

Notificarea Cancelariei de Stat.

Între timp la următoarea ședință a Consiliului Municipal Soroca, care va avea loc la 28 octombrie, a fost reintrodus acest proiect de decizie, și deja motivația legală a fost schimbată pentru a treia oară. De această dată inițiatorul, care este primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, propune altă sintagmă – „pentru zilele de sărbătoare nelucrătoare”.

Proiectul de decizie pentru ședința din 28 octombrie 2021.

Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca, a comentat astfel situația în care s-a pomenit. „Echipa a dorit să-mi pregătească o surpriză la ședința consiliului, o felicitare așa mai zgomotoasă după ziua mea de naștere. Și s-a primit ce s-a primit, super-zgomotoasă. Este propunerea consilierilor, iar în loc de surpriză a ieșit „surprize-surprize”. Eu am aflat pe urmă de decizia lor, dar nu am nici o atribuție la acest proiect de decizie.”

Ion Anici, inițiatorul primului proiect de decizie afirmă că totul a fost făcut corect, dar se vor conforma notificării Cancelariei de Stat. „Toată gălăgia aceasta a început, la părerea mea, fiindcă de ce doamna primar ar fi fost premiată pentru merite deosebite în muncă. Dar inițiativa noastră, a fracțiunii socialiștilor, a fost pentru că era aniversată, mai ales că vedem munca de zi cu zi a primarului, și cea de sâmbătă, de duminică, de sărbători, când lucrează și în afara orelor de muncă. Am considerat că este oportun să-i înmânăm acest premiu. Noi ne vom conforma la notificarea Organizației Teritoriale a Cancelariei de Stat.” 

Socialiștii infirmă zvonurile, precum că aleșii locali și-au felicitat colega de partid din banii publici, în loc să-i adune ei. „Noi nu am dat bani doamnei primar din alte surse ori alte grupe din buget, decât din fondul de salarii, în care s-au făcut careva economii. Totul s-a făcut legal” subliniază Ion Anici.

Menționăm că la 28 octombrie 2021 va avea loc ședința Consiliului Municipal Soroca, unde sunt incluse 14 proiecte de decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.