Elevii LT „Constantin Stere” + Automobil Club din Moldova + Inspectoratul de Poliție Soroca = Siguranță

0
476
    Elevii din cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca, în parteneriat cu Automobil Club din Moldova de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Soroca, șeful Serviciului patrulare Soroca – Floreşti al Secției Patrulare Nord al Direcției patrualre Nord a Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, desfășoară activități de informare și prevenire a evenimentelor rutiere în cadrul Campaniei „Școală+Poliția=Siguranță”.
În cadrul măsurii de informare au fost abordate subiecte cu tentă specifică regulamentului circulației rutiere, după cum urmează #Conștientizarea_traficului_rutier_și_a_pericolelor_acestuia; #Comportamentul_corespunzător_în_apropierea_străzilor_și_drumurilor; #Regulile_de_traversate_a_drumurilor_publice.
Totodată, elevii au făcut cunoștință și cu regulile de bază a siguranței rutiere (indicatoare, scăunel auto, centura de siguranță, reguli de circulație a pietonilor, bicicliștilor).
De asemenea, li s-a vorbit ce acțiuni să întreprindă în caz de accident rutier și acordarea primului ajutor. Despre necesitatea respectării limitei de viteză de către participanții la trafic.
Vă reamintim –  fiți atenți la trafic.
În atenția conducătorilor auto:
– să adapteze viteza la condițiile rutiere.
– să păstreze distanța față de autovehiculul din față.
– să semnalizeze inițial fiecare manevră.
– să respecte indicatoarele.
– să acorde prioritate pietonilor.
– să nu folosească telefoanele mobile în timp ce conduc automobilul.
– să cupleze centura de siguranța.
– traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
– pe vreme rea sau întuneric, pentru a fi vizibili purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante;
– nu stați pe partea carosabilă a drumului dar în stații sau pe spațiile destinate pietonilor;
– nu traversați strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
Pentru a fi cât mai vizibili și prudenți în traficul rutier, copiilor le-au fost repartizate pliante cu informații utile, brățări și brelocuri fosforescente.
Fiți prudenți la drum!
INSPECTORATUL DE POLIȚIE SOROCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.