Elevii din gimnaziile Nimereuca și Cerlina au învațat cum să reacționeze în situații de urgență

0
126

Astăzi echipa de angajați a Serviciului Prevenție din cadrul Direcției Situații Excepționale (DSE) din municipiul Soroca a desfășurat cu succes un exercițiu practic de evacuare la gimnaziile din satele Nimereuca și Cerlina. Astfel de exerciții sunt parte  a programului anual de prevenție și au ca scop pregătirea și educarea elevilor cu privire la modul de acțiune în diferite situații excepționale.

Specialiștii DSE au transmis copiilor reguli esențiale de comportament și utilizare a stingătoarelor de incendiu, contribuind astfel la dezvoltarea unui comportament sigur și responsabil în fața potențialelor situații de urgență.

În total, au participat la instruire aproximativ 250 de copii și 15 cadre didactice, care au avut ocazia să învețe și să practice procedurile corecte de evacuare și prim-ajutor în caz de necesitate.

În plus față de cunoștințele și abilitățile practice dobândite în cadrul acestui exercițiu, toți participanții au primit materiale informative relevante pentru a le consolida cunoștințele și pentru a le reaminti importanța siguranței personale și colective în orice moment.

 

Articolul precedentClipe de groază pentru o minoră din Drochia. A fost violată de tatăl vitreg timp de mai mulți ani
Articolul următorTinerii din Drochia, implicați în promovarea egalității de gen și incluziunii sociale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.