Elevii de la liceele ”Petru Rareș”, ”Ion Creangă” și cel din Visoca au îmbunătățit condițiile instituțiilor de învățământ

0
525

Membrii Consiliului Elevilor de la Liceele Teoretice ”Petru Rareș”, Ion Creangă din municipiul Soroca și cel din Visoca, s-au mobilizat și au ajutat ca elevii și profesorii să aibă condiții mai bune. Este vorba de proiectul „Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” implementat la noi de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA din Soroca cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova.

Iată proiectele implementate:
Liceul Teoretic ”Petru Rareș” din Soroca – proiectul „Recreerea e putere”:
În cadrul proiectului va fi amenajat un spațiu de odihnă unde elevii să-și poată petrece timpul, să desfășoare ore extra curriculare și părinții să aștepte copiii etc. Ca rezultat, obținem un mediu confortabil, prietenos și sigur pentru elevi. La fel, aceștia vor dispune de un teritoriu verde, cu arbori și arbuști, ceea ce creează un mediu mai curat, mai atractiv pentru elevi. Pentru implementarea proiectului membrii Consiliului de Elevi au solicitat suport în vederea procurării a 4 bănci cu spătar. Administrația instituției oferă spațiul necesar pentru amenajarea acestui teritoriu, iar Ocolul Silvic Soroca oferă arborii necesari pentru decorarea spațiului în schimbul unei zile de voluntariat din partea CE. Lucrările de instalare a băncilor și plantarea pomilor vor fi realizată de voluntarii instituției.

Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Soroca – proiectul „Așteptăm în siguranță”
Implementarea proiectului generează:
– condiții mai bune pentru elevi transportați din/spre comunitățile vecine;
– timp de așteptare fără riscuri pentru viața și sănătatea elevilor;
– responsabilizarea elevilor de a menține bunurile;
– creșterea imaginii liceului și a CE;
– sensibilizarea altor elevi de a se implica în proiecte.
Pentru buna implementare a proiectului a fost solicitat un suport pentru procurarea materialelor necesare pentru construcția stației de așteptare. Contribuția echipei de implementare este semnificativă (1467$) și este formată atât din donațiile partenerilor, cât și din contribuția voluntarilor prin implicare în procesul de instalare a stației.

Liceul Teoretic Visoca – proiectul „Într-un mediu frumos, mă simt valoros”
Curtea liceului va căpăta un aspect atrăgător din punct de vedere estetic, fiind amplasate bănci și urne, va fi dezvoltă și însușită cultura de colectare a deșeurilor menajere în comunitatea elevilor. Cadrele didactice, care au planificat activități în aer liber, împreună cu discipolii, vor crea o stare de bine favorabilă comunicării. Elevii transportați din alte localități, se vor simți mai confortabil așteptând transportul în siguranță, nu pe bordură.
Pentru implementarea inițiativei echipa a solicitat un suport pentru procurarea băncilor și a urnelor, cu o contribuție proprie pentru materiale de construcție, iar administrația oferă spațiu, rechizite și obiecte de birotică, cu care vor fi realizate postere, anunțuri, buletine informative. Părinții vor oferi ajutor la instalarea mobilierului, monitorizarea menținerii ordinii pe teritoriu, cât și la păstrarea mobilierului solicitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.