Elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu” au participat la„Zilele Europene împotriva traficului de ființe umane”

0
1131

În incinta Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca au fost desfășurate câteva activități în cadrul Zilelor Europene privind lupta împotriva traficului de ființe umane.

Una din activități, a fost o expoziție tematică cu genericul  „SPUNE NU – TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE”, responsabili fiind doamnele profesoare Valentina Rusu și Irina Arbuz. În cadrul acestei expoziții, au fost prezentate diferite creații în formă de postere din partea elevilor. 

O altă activitate, a fost distribuirea pliantelor informative de elevii de la catedra Științe Reale. Scopul acestei activități a fost de a sensibiliza comunitatea cu riscul de a deveni victime a traficului de persoane, atunci când se oferă un loc de muncă în străinătate.

La fel și elevii de la catedra Stiințe ale Educației s-au alăturat Campaniei Naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Elevii anului IV, specialitatea Educație timpurie și Învățământ primar au participat la un seminar-training cu genericul „Traficul de fiinţe umane – pericol pentru securitatea personală”, care a fost organizat de cadrele didactice Irina Arbuz și Alesea Bujor. Tinerii au fost sensibilizați şi informați despre riscurile și amenințările fenomenului traficului de persoane, precum și despre suportul de care pot beneficia victimele.

sursa foto: colegiulmeminescusoroca.educ.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.