Elevii Colegiului de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca printre laureații Concursului Național de Comedie “Ștefan Mihăilescu-Brăila”

0
470

Elevii catedrei “Regie” a Colegiului de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca au participat recent la ediția a XIII-a a Concursului Național de Comedie “Ștefan Mihăilescu-Brăila”, care a avut loc în Brăila (România). Elevii care au participat sunt Igor Șevciuc, Nicoleta Curici, Ana Celac, Tudor Malendra, Ina Dodița și Ala Rotaru, aceștia fiind însoțiți de profesorii Tamara Grițenco, Gheorghe Șevciuc și șefa catedrei “Regie”, Vera Selevestr.

Elevul Igor Șevciuc a primit din partea juriului Premiul Special “Bogdan Ulmu”, pentru interpretarea rolului Leonil din piesa “Piatra din Casă” și Chirița din “Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri. Nicoleta Curici s-a învrednicit de locul II la secțiunea interpretare individuală cu două creații poetice în cheie comică și monolog comic din creația lui Vasile Alecsandri.

Cu mențiuni s-au ales Ina Dodița la secțiunea interpretare individuală cu două creații poetice în cheie comică și monolog comic din creația lui Vasile Alecsandri, dar și trupa de elevi-actori, la secțiunea scenetă, cu “Improvizație” după Vasile Alecsandri, în distribuție Ana Celac, Tudor Malendra, Nicoleta Curici, Ina Dodița, Ala Rotaru și Igor Șevciuc.

Gheorghe Șevciuc, profesor:
Festivalul de la Brăila a fost unul frumos, în care am văzut care este nivelul nostru. Aici am înțeles mai bine că avem elevi pregătiți și cu o bază bună, că știu să se descurce în orice situație. Au participat elevi foarte buni, iar acolo nu s-au aruncat cu diplome în stânga și în dreapta – au fost câte trei locuri la fiecare categorie plus trei mențiuni, nu cum se obișnuiește la alte concursuri cu cinci diplome de gradul întâi și șapte de gradul doi. 

Nicoleta Curici, elevă:
Concursul Național de Comedie “Ștefan Mihăilescu-Brăila” desfășurat în incinta Liceului de Arte “Hariclea Darclee” a fost încă o provocare dusă la bun sfârșit alături de cei doi profesori coordonatori, doamna Tamara Grițenco și domnul Gheorghe Șevciuc, iar pe această cale țin să le mulțumesc pentru tot sprijinul, efortul și încrederea pe care au avut-o în mine. Acest concurs mi-a oferit posibilitatea de a percepe lumea artei teatrale “altfel”. Într-adevăr, a fost o experiență plăcută și irepetabilă, dar, munca depusă în spatele acestei perioade a fost una colosală din punct de vedere psihologic, emoțional și fizic. Lucrurile frumoase merită efort și sacrificii. Toți am strălucit indiferent de rezultatele obținute la final, toți ne-am simțit pentru o clipă actori profesioniști, iar asta este mai important decât orice. Aducem mulțumiri și Liceului de Arte “Hariclea Darclee” pentru această minunată experiență, astfel oferindu-ne oportunitatea de a cunoaște oameni noi, a învăța și de a trece printr-o METAMORFOZĂ care a lăsat în urmă lucruri frumoase.

Ina Dodița, elevă:
Concursul Național de comedie “Ștefan Mihăilescu-Brăila” desfășurat în incinta Liceului de Arte “Hariclea Darclee” a fost o experiență nouă și foarte palpitantă pentru mine. Aș vrea să mulțumesc în primul rând profesorilor coordonatori doamna Tamara Grițenco și domnul Gheorghe Șevciuc pentru faptul ca m-au îndrumat și au lucrat cu mine pentru a crea chipul personajelor. Aceste 5 zile de festival-concurs au fost în primul rând foarte stresante deoarece emoțiile în mare parte m-au copleșit, dar cu sprijinul colegilor și a profesorilor prestația mea pe scenă a fost în mare parte bună. Deși acest festival a fost un schimb de experiență, m-am așteptat la mai mult profesionalism din partea celorlalți participanți. Am rămas un pic indignată din cauza ca aprecierea nu a fost chiar obiectivă din partea juriului, deoarece au fost participanți cu abilități scenice bine definite, atât de la colegiul nostru cât și de la alte licee din România, care ar fi meritat să fie apreciați la justa valoare. Însă chiar și în pofida acestui fapt am rămas cu emoții și amintiri de neuitat.


Articolul precedentBărbat din Soroca condamnat la închisoare pentru violare de domiciliu și agresiune fizică
Articolul următorHooroscopul zilei de 13 februarie: Vărsătorii se simt azi foarte iubitori, află ce se întâmplă cu zodia ta
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.