Electorala 2020: Află cum poți vota în altă localitate sau la domiciliu

0
81

În cadrul unei ședințe de totalizare a acțiunilor de organizare și desfășurare al primului tur de scrutin prezidențial, membri și funcționari ai Comisiei Electorale Centrale și președinții consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea au discutat despre felul cum a decurs procesul de votare în ziua de 1 noiembrie curent.

Astfel, s-au făcut precizări privind măsurile de protecție în procesul de vot, utilizarea echipamentelor de protecție de către funcționarii electorali, operatorii, persoanele autorizate să asiste la operațiunile electorale și respectarea normelor sanitare de către alegători. Totodată, s-a făcut referire și la eliberarea certificatelor cu drept de vot, pentru turul al doilea de scrutin, procedură ce trebuie repetată de către alegătorii care  doresc să voteze la o altă secție de votare sau într-o altă localitate. Cât privește cererile de votare la locul aflării făcute în primul tur de scrutin, acestea, la fel, nu mai sunt valabile, iar solicitările pot fi făcute până la ora 18.00 a zilei de 14 noiembrie 2020 și, respectiv, până la ora 15.00 în ziua votării.

Conducerea Comisiei a mulțumit funcționarilor electorali pentru perseverența, responsabilitatea, dedicația și corectitudinea manifestată în cadrul desfășurării turului I de scrutin. (SURSA: Moldpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.