După înlocuirea geamurilor, în Gimnaziul Cuconeștii Noi va fi mai cald

0
29
sdr

Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

   După activitățile de informare, de creștere a gradului de conștientizare a politicii energetice la instituții și de monitorizare a lucrărilor de eficientizare, am ajuns la înlocuirea ferestrelor. Activitatea de înlocuire a ferestrelor vechi cu ferestre noi din PVC face parte din proiectul „Eficientizare pentru buna educare” și era așteptată de toți cetățenii.

Respectând toate procedurile de anunțare, selectare și semnare a contractului cu antreprenorul, în prima zi de primăvară ne-am bucurat cu toții de începutul lucrărilor de înlocuire a ferestrelor vechi de peste 40 ani, care putrezeau. De dimineață echipa proiectului, adunând membrii Comitetului de cetățeni, au așteptat muncitorii cu ferestrele noi. Când au sosit ferestrele, președintele Grigore Musteață le-a arătat membrilor cum să măsoare și i-a instruit în privința monitorizării calității lucrărilor. Implicarea cetățenilor în monitorizarea achizițiilor și lucrărilor de îmbunătățire a condițiilor în gimnaziu asigură transparența activităților proiectului. Fiecare fereastră a fost măsurată și controlată după parametrii Clasei A. În timp ce unii muncitori descărcau ferestrele noi, alții demontau ferestrele vechi. Astfel, în timp de o săptămână au fost înlocuite 51 ferestre vechi cu noi din PVC. În următoarele zile vor fi instalate regletele și tencuite, apoi finisate și vopsite glafurile ferestrelor. La eveniment au participat echipa proiectului, Comitetul local de cetățeni, consilieri locali, primarul, antreprenorul și responsabilul tehnic. Schimbarea ferestrelor a schimbat și aspectul gimnaziului, care bucură mult profesorii, copiii și cetățenii din comunitate. Să ne ajute Domnul la fapte bune.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

.


Articolul precedentAlte 1428 de persoane infectate și 39 persoane decedate. Raionul Soroca: 24 persoane infectate și un deces.
Articolul următor„,ZEPTO” SRL a câștigat Concursul de oferte pentru achiziția de lucrări ,,Lucrări de construcții și montare a două centrale electrice fotovoltaice”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.