După începerea sezonului de încălzire autoritățile vor anunța cât de mari vor fi compensațiile la gaze

0
141

Situația în domeniul gazelor naturale rămâne, deocamdată, incertă. Pentru că gazul s-ar putea scumpi din nou, deocamdată, autoritățile se abțin să anunțe mecanismul de compensare.

  Adică, cam cât la sută din factură va putea plăti statul. Potrivit ministrului Infrastructurii, ajutorul dat de Guvern va fi anunțat, abia după ce va începe noul sezon de încălzire, transmite tv8.md

În aceste zile, Moldovagaz ar discuta cu ANRE despre o posibilă majorare a tarifului. Cu alte cuvinte, când va exista o mai mare claritate despre prețul la gazul achiziționat din Rusia. Potrivit lui Spînu, Moldovagaz ar duce discuții cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică pentru o posibilă nouă majorare.

Pe 1 septembrie, șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că, în prima lună din toamnă, gazul natural se scumpește din nou. Astfel, țara noastră va procura gaze naturale la prețul de 1882 de dolari mia de metri cubi, mai mult cu peste 400 de dolari față de cât a fost în luna august.

Și Ceban a menționat că se află în proces de consultații cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică și nu exclude că tarifele pentru consumatorii finali s-ar putea modifica din nou, adică,… crește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.