După ani de discuții, Consiliul Raional Soroca a închis două școli în două minute / VIDEO

0
587

Cu unanimitate de voturi, la ședința ordinară de astăzi, Consiliul Raional Soroca a lichidat școlile din Ocolina și Țepilova, ultima fiind în ultimii ani, doar pe hârtie, subunitate a Liceului Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca. Procedura de votare a fost una rapidă, câte un minut la fiecare subiect, fiind unele dintre puținele proiecte de decizie votate de toți consilierii. Amintim că acum trei luni, aleșii raionali au lichidat și școala de la Parcani

Cele două instituții de învățământ din Ocolina și Țepilova nu activează, iar menținerea și reanimarea lor, a fost anterior subiectul unor campanii politice. Motivul ar fi lipsa сеrегilоr din раrtеа рărinților pentru înmatricularea elevilor în clasa I și рlесаrеа elevilor din localitate сătrе alte instituții de învățământ.

Consiliul Raional Soroca ar putea lichida școlile din Ocolina și Țepilova, dar și reorganiza în școli primare Gimnaziile din Hristici și Regina Maria

Subiectul nu este unul nou, și a tot fost amânat în ultimii ani din considerente politice. Apropo, proiectul de decizie cu privire la lichidarea școlii din satul Ocolina, a fost pus pe masa consilierilor încă din vara anului 2022. 

A fost oficial închisă și fosta școală din satul Țepilova, care oricum nu era frecventată de elevi în ultimii ani. 

Despre acest subiect s-a discutat ani în șir și a fost politizat atât de autoritățile locale cât și cele republicane. 

Totodată astăzi s-a votat la fel de rapid și solidar reorganizarea Gimnaziilor „Gheorghe Nastase” din satul Hristici și a celui din satul Regina Maria în școli primare. 

Despre reorganizarea Gimnaziului “Gheorghe Năstase” din satul Hristici în şcoală primară s-a discutat încă în 2017, iar unii părinţi, susţinuţi şi de primarul satului, au argumentat că problemele existente trebuie rezolvate, iar gimnaziul menţinut.

 


Articolul precedentSerile în familia Gutu au gustul fericirii / VIDEO
Articolul următorCum să folosești coaja de ou în grădină : patru scenarii practice
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.