Dumnezeu știe cum va fi această iarnă, dar MEC a analizat diferite scenarii ce țin de procesul de învățământ

0
168

   În contextul pregătirii pentru sezonul rece al anului, Ministrul educației și cercetării Anatolie Topală a organizat o ședință de lucru cu reprezentanți ai Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului (OLSDÎ), cu directori ai instituțiilor de învățământ general, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

   În cadrul ședinței a fost analizat gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru sezonul rece al anului. De asemenea, s-au pus în discuție posibile scenarii de organizare a procesului educațional, de adaptare a calendarului academic și a orarului, precum și modalitățile de recuperare a orelor în cazul unor situații excepționale, provocate de eventuale crize energetice sau pandemice în viitor. Participanții la ședință au propus și analizat scenarii care prevăd desfășurarea procesului de învățământ cu prezența fizică a elevilor.

  Menționăm că Ministerul Educației și Cercetării și OLSDÎ vor depune toate eforturile pentru asigurarea instituțiilor de învățământ cu cele necesare desfășurării neîntrerupte a procesului de instruire cu prezență fizică, în scopul asigurării calității studiilor. De asemenea, Ministerul va continua discuțiile cu responsabilii din domeniul educației și reprezentanții societății civile în vederea identificării unor soluții optime pentru eventualele probleme care pot să apară în desfășurarea procesului educațional în anul curent de studii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.