Dumitru Matcovschi, omagiat în instituția de învățământ din Soroca, care îi poartă numele

0
156

La gimnaziul „Dumitru Matcovschi” din municipiul Soroca a avut loc un eveniment cultural dedicat poetului și dramaturgului, Dumitru Matcovschi, al cărui nume îl poartă școala deja al doilea an. De la nașterea sa, în această toamnă se împlinesc 78 de ani. 

Cu această ocazie, elevii școlii au recitat poezii, au cântat și au jucat frânturi din piese de teatru, semnate de autor. Viorica Furtună, directoarea gimnaziului, a menționăm că școala se mândrește cu faptul că are onoarea de a-l omagia pe poet, care a fost un om de valoare și rămâne a fi o voce nemuritoare a literaturii române.

Profesoara de limba și literatură română, Catălina Sîrghi, a comunicat pentru Observatorul de Nord, că Dumitru Matcovschi a fost ales să reprezinte instituția respectivă, dat fiind faptul că rădăcinile i se trag de pe meleagurile sorocene.

Menționăm că, Dumitru Matcovschi s-a născut la 20 octombrie 1939, satul Vadul-Rașcov, județul Soroca, în prezent, raionul Șoldănești. Dumitru Matcovschi este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză și piese de teatru și este recunoscut drept un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia.

Trei instituții de învățământ din republică poartă numele marelui publicist și dramaturg, Dumitru Matcovschi.

Mai multe detalii, aflați în numărul de vineri al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.