DSE atenționează: Cad ţurţurii

0
108

După ninsoare, ger şi gheaţa de pe trotuare, oamenii se confruntă acum cu o nouă ameninţare – ţurţurii. Aceştia se formează la streşinile caselor şi blocurilor şi reprezintă un pericol de rănire a trecătorilor, informează Direcția Situații Excepționale Soroca.

“Ţurţurii pot trauma pcetățenii, dar pot crea şi pagube materiale, avariind autoturismele care stau parcate aproape de marginea acoperişurilor. La fel o altă problemă majoră o poate constitui şi acumularea de cantităţi mari de zăpadă pe acoperişurile caselor, blocurilor sau instituţiile din comune sau oraşe. Responsabilitatea de a îndepărta zăpada şi ţurţurii de pe acoperişuri cade în sarcina asociaţiilor de locatari sau a proprietarilor, pentru a nu pune în pericol viaţa trecătorilor. În cazuri mai grave, populaţia poate apela Serviciul 112”, Eugeniu Doga, Specialist PC al DSE Soroca.

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenţionează populaţia ca atunci când ies în stradă, să fie foarte prudenţi la căderea zăpezii şi a ţurţurilor, pentru a nu se alege cu probleme de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.