Doi britanici au cumpărat un sat întreg cu doar 26.000 de euro

0
1096

Doi britanici au cumpărat un întreg sat în Franța cu 26.000 de euro, o sumă mai mică decât avansul pentru orice casă în țara natală. E drept, La Busliere e un sat foarte mic, locuit odată de muncitori agricoli, iar acum este în paragină, dar cei doi sunt extrem de încântați de achiziție și chiar au devenit cunoscuți după ce au fost subiect de emisiune la o televiziune engleză.

Paul Mappley și Yip Ward, ambii de 48 de ani, peisagiști, au cumpărat cătunul La Busliere din Normandia cu doar 22.000 de lire sterline, adică în jur de 26.000 de euro, pentru că nu au vrut să dea o avere pe o proprietate la ei acasă, în Kent.

La Busliere are un rând de cabane, două hambare, un grajd, un atelier cu două etaje, o fântână, o făbricuță de cidru și un cuptor de pâine, toate înconjurate de două hectare de teren. Povestea celor doi a fost prezentată în emisiunea de la canalul tv Channel 4 „Help, We Bought a Village!”, difuzată săptămâna aceasta. Cei doi au spus că intenționează să transforme sătucul într-o destinație de vacanță de lux.

În Marea Britanie, cei doi locuiau într-o rulotă a unui prieten. Când au început să-și caute locuință, și-au dat seama că în Kent o casă foarte mică ajungea la 250.000 de lire, iar asta nu a fost o opțiune pentru ei.

Dar după ce prietenul lor a anunțat că vrea să vândă rulota în care locuiau, cei doi și-au dat seama că aveau nevoie de un plan.

În 2019, un alt prieten le-a oferit ocazia de a cumpăra o căsuță cu terasă în La Busliere, pentru doar 12.000 de euro. Cabana era degradată, dar totuși locuibilă, cu acces la facilitățile de bază. După ce au renovat-o, cei doi s-au gândit să renoveze și celelalte căsuțe abandonate, pentru că starea de degradare le dădea un sentiment de „tristețe”.

În 2021, după ce au contactat proprietarii celorlalte clădiri, cei doi britanici au primit vestea că întregul cătun era scos la vânzare cu 14.000 de euro (aproximativ 12.000 de lire sterline). Deși renovarea va fi costisitoare și va dura, cei doi britanici au acceptat cu bucurie provocarea.

„Nu avem deocamdată bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem să ajungem la un stadiu în care să știm că nu se vor prăbuși”, a spus Paul Mappley la Channel 4, citat de The Independent. „A deține orice clădire este un vis, dar ceva de genul acesta, cu atât de multă istorie, îți dă un sentiment uimitor. Suntem extrem de norocoși”, a mai spus el.

SURSA: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.