Discuții privind inițierea unor proiecte comune între Soroca și Buzău

0
62

La 19 decembrie o delegație de consilieri soroceni și angajați ai primăriei, alături de primarul de Soroca, Victor Său, au participat la o ședință comună cu consilierii locali și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

În cadrul acesteia, primarul de Buzău a susținut o prezentare a municipiului și a împărtășit câteva din obiectivele Planului de dezvoltare socio-economic și cultural pentru 2018-2030 celor prezenți. Primarul a anunțat că intenționează să ofere municipiului Soroca circa 100 mii de euro pentru implementarea unor proiecte comune, care ar implica mai multe domenii de activitate și ar soluționa probleme comune. În opinia sa, astfel se vor realiza pași concreți pentru a înfăptui înfrățirea nu doar în acte. Autoritățile sorocene urmează să vină cu propuneri și idei de proiecte. Totodată, s-a discutat despre crearea unei comisii comune în acest scop, cu implicarea ambelor părți.

O atenție deosebită autoritățile buzoiene acordă spațiilor verzi, la amenajarea cărora vor fi implicați toți locuitorii din Buzău. Municipiul se mândrește cu trei parcuri mari. Astfel că, în următorii ani primăria planifică să deruleze programe de menținere și dezvoltare a parcurilor din municipiu.

De asemenea, o problemă comună a ambelor orașe discutată în cadrul ședinței a fost gestionarea deșeurilor. Primarul Constantin Toma a reiterat că a fost elaborat un regulament în acest sens, iar pentru deșeuri aruncate în locuri neautorizate, buzoienii sunt amendați.

Despre reparația drumurilor și starea acestora, primarul de Soroca, Victor Său a comunicat că municipiul nu dispune de resurse financiare pentru reparația calitativă a mai multor străzi și trotuare. La rândul său, Constantin Toma a reiterat că dintre cele 400 de străzi ale Buzăului, 52 nu sunt asfaltate.

O altă problemă cu care se confruntă ambele orașe sunt câinii fără stăpân. Constantin Toma a declarat că în Buzău există deja un regulament, iar câinii maidanezi sunt sterilizați și însemnați cu microcipuri. Ei sunt colectați de pe străzi de către Serviciul public de salubrizare și dacă timp de două săptămâni nu sunt luați sau adoptaţi de cineva, aceștia sunt eutanasiați.

Menționăm că, o delegație din Soroca, formată din consilieri locali, episcopul de Soroca, PS Ioan, manageri ale instituțiilor preșcolare, bibliotecilor din oraș și altor instituții publice s-au aflat timp de două zile într-o vizită de lucru la Buzău. În prima zi, la 18 decembrie a fost semnat Acordul de cooperare și înfrățire dintre cele două municipii. A doua zi, delegația din Soroca a vizitat Colegiul Național “B.P.Hașdeu” din Buzău, Grădinița cu program prelungit nr.6, stația de epurare și cea de sortare a deșeurilor.

Imagini de la evenimentul de semnare a Acordului de cooperare și înfrățire între municipiile Buzău și Soroca, în incinta Palatului Comunal
Ședința comună a Consiliilor locale din Buzău și Soroca

Revenim cu detalii.

Articolul precedentS-au născut în perioada 12 – 18 decembrie 2017
Articolul următor«S-a dus regele și noi am rămas cu comuniștii»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.