Din ţânţar armăsar sau din armăsar ţânţar?!

0
37

Am aflat acum câteva zile că un automobil de model “Nissan” Navara, care aparţine SA “Regia Apă-Canal” (SA “RAC”) Soroca, a fost implicat într-un accident rutier. Şi nu ar fi fost nimic deosebit dacă nu aş fi auzit de la mai multe persoane, printre care şi consilierii orăşeneşti Albert Malîş şi Mihail Popovschi, că în acea zi de duminică maşina a participat la marşul auto de protest al “Partidului Nostru” de la Condriţa. Ca să nu operez cu zvonuri, am încercat să aflu opinia celor vizaţi în acest caz.

L-am contactat mai întâi pe primarul Victor Său, deoarece Primăria oraşului şi Consiliul orăşenesc sunt proprietarii SA “RAC” şi a bunurilor acesteia. “Maşina a luat-o domnul Dumitru Palamarciuc, care este membru în “partidul lor”, mi-a declarat primarul. După informaţiile pe care le deţin, ei au folosit maşina în zilele de odihnă, iar accidentul rutier a avut loc duminica. Evident că maşina nu a fost folosită în interes de serviciu, căci ce fel de lucru poţi avea sâmbăta şi mai ales duminica la Chişinău? Accidentul a fost ascuns, iar participanţii au fugit de la accidentul rutier, asta-i problema, aşa că experţii se ocupă de asta. Ar fi putut ca ei să fi mers la mitingul organizat de partid la Chişinău, dar informaţiile urmează a fi cercetate de organele de drept pentru a fi sau nu confirmate. Maşina nu a fost de două săptămâni la serviciu, unde a fost ea? Organele abilitate trebuie să clarifice cazul”, mi-a zis primarul, menţionând că a sesizat procuratura pe acest caz.

Procurorul raionului Soroca, Serghei Cebotari, mi-a confirmat că au primit o astfel de sesizare, pe care au redirecţionat-o Poliţiei Rutiere pe motiv că este “un accident rutier mărunt”. Serghei Lozan, locotenent major în poliţia de patrulare, plutonul Soroca-Florești al Regimentului de patrulare Nord, ne-a confirmat că cercetează acest caz. “Din cele declarate de şoferul Dumitru Palamarciuc, directorul tehnic al întreprinderii, la 30 noiembrie împreună cu şeful pazei au luat maşina cu învoirea directorului societăţii ca să meargă în interes de serviciu. Aflându-se la un garaj a uitat să tragă frâna de mână, vehiculul a luat viteză şi s-a tamponat într-un pilon de la viţa de vie. Din cele declarate de şofer, accidentul a avut loc în oraşul Soroca în preajma unui garaj, acolo am găsit şi cioburi din plastic de culoarea maşinii. Ca să verificăm şi versiunea dacă accidentul a avut loc pe drumul dinspre Chişinău, am făcut legătură cu colegii noştri din cadrul serviciului dat, aceştia ne-au spus că nu a fost înregistrat un astfel de accident. O să dăm interpelare la Centrul de Monitorizare a traficului şi vom solicita să verifice dacă a fost interceptată maşina de către camerele video de pe acest traseu”.

Iurie Todirean, preşedintele consiliului de administraţie al SA “RAC” şi liderul local al “Partidului Nostru”, a negat faptul că maşina ar fi participat la protestul de la Condriţa, spunând că nu ştie ca acest automobil să fi fost implicat într-un accident rutier. “Eu nu am aşa informaţie, dar maşina văd că este la lucru, şede în faţă la Regia Apă Canal. Cine v-a spus minciunile acestea? Eu am maşinile mele personale, iar automobilele care au fost la miting au fost monitorizate de poliţia rutieră, au fost toate filmate şi numerele, şi tot. Automobilele de serviciu trebuie să fie folosite în timpul lucrului numai pentru serviciu. Aşa că lăsaţi prostiile astea,… dar despre care maşină este vorba?”, s-a interesat la finalul discuţiei domnul Todirean.

Constantin Ciumac, directorul SA “RAC”, a afirmat că din ziua de marţi, 8 decembrie, automobilul este deja în funcţiune. “Am aflat a doua zi că automobilul a fost accidentat în Soroca. I-am spus şoferului că-i dau mustrare prin ordin, iar maşina să fie în starea în care a fost iniţial. Astăzi mi-au spus că maşina lucrează şi totul este bine. Nu ştiu dacă maşina a plecat la Chişinău, dar dacă se adevereşte, ei pot să-l pedepsească din partea lor, fiindcă eu l-am pedepsit din partea mea”.

Am discutat la acest subiect şi cu Dumitru Palamarciuc, care s-a aflat la volanul acestui automobil la 30 noiembrie. “Eu vă spun că maşina nu a participat în nici o activitate politică şi nu a ieşit din oraş. Eu am luat automobilul de serviciu şi m-am deplasat la toate bazinele ca să le inspectez. M-am dus până la garaj ca să iau o unealtă şi sau nu am tras frâna de mână ori nu am pus-o în viteză, căci automobilul s-a pornit la vale şi s-a oprit în parul de la viţa de vie a vecinului. S-a boţit uşa de la şofer, s-a stricat oglinda, plus o zgârietură la aripa maşinii. Am reparat singur automobilul în garaj. După informaţiile înregistrate de pe vitezometru la ieşirea de pe teritoriul SA “RAC”, în acea zi automobilul a parcurs doar 16 kilometri, aşa că dintr-un ţânţar unii fac armăsar”.

Deci aşteptăm ca poliţia să-şi facă treaba pentru a afla până la urmă dacă într-adevăr unii fac din ţânţar armăsar sau invers.

Articolul precedentPun pariu că nu vom avea alegeri parlamentare anticipate
Articolul următorMihail Grabciuc reales în funcţia de viceprimar al oraşului Soroca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.