Din anul viitor, în şcoli va fi predată disciplina „Educaţia electorală”

0
66
COPII LA SCOALA
COPII LA SCOALA

Din anul de studii 2023-2024, elevii din clasele a IX-a și a X-a vor putea obține cunoștințe de bază în domeniul electoral în cadrul disciplinei opționale „Educația electorală”, transmite moldpres.md.

„Ce înseamnă pluripartidism, cum au evoluat alegerile și drepturile electorale, ce este o campanie electorală, cine sunt concurenții electorali, cum se votează, ce înseamnă fraudarea alegerilor, manipularea și dezinformarea? Studierea disciplinei va contribui la formarea, consolidarea culturii electorale prin abilitarea viitorilor votanți și votante să-și exercite și să-și apere drepturile și responsabilitățile democratice, să recunoască, să prevină și să contracareze dezinformarea, corupția și frauda electorală”, potrivit Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Curriculumul a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD Moldova „Consolidarea democrației în R. Moldova prin alegeri incluzive și transparente”. Acesta este implementat cu suportul financiar al poporului american oferit prin intermediul USAID și cel al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău pus la dispoziție prin Fondul pentru Buna Guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.