Din anul viitor, în şcoli va fi predată disciplina „Educaţia electorală”

0
80
COPII LA SCOALA
COPII LA SCOALA

Din anul de studii 2023-2024, elevii din clasele a IX-a și a X-a vor putea obține cunoștințe de bază în domeniul electoral în cadrul disciplinei opționale „Educația electorală”, transmite moldpres.md.

„Ce înseamnă pluripartidism, cum au evoluat alegerile și drepturile electorale, ce este o campanie electorală, cine sunt concurenții electorali, cum se votează, ce înseamnă fraudarea alegerilor, manipularea și dezinformarea? Studierea disciplinei va contribui la formarea, consolidarea culturii electorale prin abilitarea viitorilor votanți și votante să-și exercite și să-și apere drepturile și responsabilitățile democratice, să recunoască, să prevină și să contracareze dezinformarea, corupția și frauda electorală”, potrivit Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Curriculumul a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD Moldova „Consolidarea democrației în R. Moldova prin alegeri incluzive și transparente”. Acesta este implementat cu suportul financiar al poporului american oferit prin intermediul USAID și cel al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău pus la dispoziție prin Fondul pentru Buna Guvernare.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentNu credeți propagandiștilor Moscovei – în Republica Moldova nu se discută despre mobilizare
Articolul următorVeste bună pentru bugetari și cei din sectorul medical: îndemnizații de 3.000 de lei și creștere de salariu cu 10 la sută
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.