Din 26 aprilie nu mai este interzis să te deplasezi noaptea pe drumurile publice. Vezi ce se mai permite.

0
76

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a prezidat astăzi ședința online a Comisiei pentru Situații Excepționale. În cadrul briefingului de presă susținut imediat după eveniment, șeful Guvernului a vorbit despre ultimele decizii luate pe platforma Comisiei, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Așadar, s-a decis ca din data de 26 aprilie să fie abrogată ora marțială pe teritoriul Republicii Moldova. „Țin să le mulțumesc colegilor din Ministerul Afacerilor Interne și celor din Ministerul Apărării pentru efortul substanțial depus în asigurarea ordinii publice, a securității cetățenilor și a respectării acestei interdicții din momentul declarării stării de urgență”, a spus prim-ministrul interimar.

Tot de la începutul săptămânii viitoare va fi reluat procesul educațional în învățământul profesional tehnic și superior pentru realizarea stagiului de practică, a orelor practice și a sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute de la distanță.

CSE a decis permiterea reluării activităților teatral-concertistice începând cu data de 2 mai. De menționat că numărul spectatorilor nu va trebui să depășească 30 la sută din capacitatea locurilor disponibile. În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia respectivă ar putea fi revizuită.

Din aceeași dată, 2 mai, se va permite desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber, organizate de instituțiile teatral-concertistice și de cinema acreditate de MECC, cu respectarea strictă a normelor sanitar epidemiologice.

 

 

 

Articolul precedentOficierea serviciilor divine nu este interzisă, dar…
Articolul următorMeșterița populară Lidia Manea din satul Rublenița: MILIONARA FĂRĂ… MILIOANE (I)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.