Diferențele dintre Cola la sticlă, Cola la doză și Cola la sticlă de plastic. Află care este cea mai bună și de ce

0
269

Este deja clar pentru toată lumea că un consum excesiv de Coca Cola poate dăuna grav sănătății. Totuși, trebuie să recunoaștem că, cel puțin ocazional, suntem tentați să cumpărăm câte o sticlă de acest tip de băutură. 

Care este cea mai bună Cola și de ce

Rețeta generală a Coca Cola presupune folosirea zahărului, a uleiurilor de citrice, a vaniliei, scorțișoarei și a unei arome acide. Desigur, pe piață există mai multe mărci de băuturi, care se diferențiază prin ingredientele folosite. Cheia este apa carbogazoasă, în care sunt adăugați coloranți și conservanți. Este în regulă dacă bei o Coca Cola din când în când – atât timp cât nu exagerezi. Această băutură nu este deloc recomandată copiilor. Specialiștii din sănătate spun că poate cauza probleme serioase la nivelul organismului minorilor.

Dacă ai remarcat vreodată că o băutură carbogazoasă are gust mai bun dacă este ambalată într-un anumit tip de recipient, nu te-ai înșelat. Într-adevăr, aroma sucurilor este diferită, în funcție de felul în care sunt depozitate. În spatele acestui proces există o explicație științifică.

Diferențele dintre recipientele Coca Cola

Oamenii de știință au studiat felul în care factorii externi influențează gustul băuturii, în funcție de modul în care este depozitată. Vorbim aici despre expunerea la căldură, la lumina soarelui, despre timpul de depozitare, dar și despre ambalajul în care este depozitată băutura.

Există reacții chimice care pot face ca sucul să își schimbe gustul. Din acest motiv, Cola la sticlă poate să vă placă mai mult decât cea la doză sau la sticlă de plastic. În cazul băuturilor depozitate sub formă de doză, aluminiul absoarbe o mare parte din aroma zaharată a sucului. Acest lucru se întâmplă prin intermediul unui polimer al aluminiului. Vei observa că dacă achiziționezi o Cola la sticlă de plastic, gustul său este mai dulce decât cel al sucului depozitat la doză. Această diferență se produce deoarece lichidul este impregnat cu acetaldehidă.
Cercetătorii au concluzionat că sticla conservă cel mai bine proprietățile băuturii carbogazoase. Iar asta deoarece lichidul interacționează mai puțin cu oxigenul. În acest fel, aroma clasică a Coca Cola rămâne aproape intactă.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.