Dezbateri publice despre descentralizare și autonomie locală. Sunt invitați toți doritorii

0
38

Reprezentanții partidelor politice în raionul Soroca, dar și cetățenii interesați de viața politică sunt așteptați la o dezbatere publică cu genericul „Descentralizarea și autonomia locală în prim plan”. Dezbaterile se vor axa pe subiectul autonomiei locale și a descentralizării. Hipercentralizarea administrativă din Republica Moldova  se numără printre cauzele depopulării orașelor mici, populația din aceste regiuni migrând spre Chișinău sau în afara țării. Iar o soluție, aplicată cu succes în mai multe state, pentru a contribui la dezvoltarea proporțională a regiunilor este descentralizarea.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească ”Institutul de Rezolvare a Conflictelor”  (INRECO), în cadrul proiectului „Îmbunătățirea relațiilor dintre locuitorii zonelor rurale și funcționarii publici aleși – reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului și Autorităților Publice Locale”.

În cadrul dezbaterilor for fi puse în discuție o serie de subiecte de interes real pentru alegători. Și asta, deoarece, pe lângă partea tehnică a relațiilor dintre alegători și autorități, ce ține în special de comunicare și transparență, există și problema subiectelor, scoase în prim plan de către acestea dar și soluționarea lor. Se întâmplă ca pe agenda atât a autorităților cât și a unor partide politice sunt puse în discuție alte subiecte decât cele stringente, ce țin de viața de zi cu zi a cetățenilor. INRECO își propune să inițieze o discuție constructivă  între reprezentanții partidelor politice din raionul Soroca privind soluționarea acestei probleme.

Evenimentul va avea loc vineri, 5 octombrie, la ora 16.00, în incinta primăriei Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.