Desert pentru zilele de post. Prăjitură cu lămâie şi mălai

0
23

Prăjitura cu lămâie şi mălai este cea pe care ar trebui s-o faci în fiecare post! Îţi sună interesant, dar nu eşti decisă să încerci? Află că, pentru blat, este nevoie doar de puţin mălai, dar nu trebuie să uiţi să adaugi puţină coajă de lămâie pentru a obţine un echilibru între lămâie și mălai. Cred că o să-ți placă! Și dacă îţi plac deserturile cu citrice, încearcă și această prăjitură cu ulei de măsline şi portocală. Este şi preferata vedetelor internaţionale.

Ingrediente pentru o tavă

150 g margarină vegetală

½ linguriţă esenţă vanilie

70 g zahăr

1 lingură mălai fin

200 g făină

Pentru crema de lămâie:

2 banane

1 linguriţă coaja de lămâie bio

50 g făină

200 g zahăr

150 ml suc de lămâie

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu bezea şi lămâie. Secretele unui desert perfect

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă dreptunghiulară. Freci margarina moale cu zahărul, esenţa de vanilie. Încorporezi pe rând făina cernută şi mălaiul fin. Omogenizezi, apoi treci compoziţia în tava pregătită şi o introduci în cuptor circa 20 de minute.

  Între timp, prepari crema. Pisezi bananele şi amesteci piureul cu coaja de lămâie, făina și zahărul. Încorporezi sucul de lămâie, apoi transferi amestecul peste baza din tava de copt şi o reintroduci în cuptor pentru încă un sfert de oră. La final, laşi prăjitura la răcit. La servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.

SURSA: clickpentrufemei.ro


Articolul precedentPericolele ascunse ale primăverii. De ce suferă stomacul în acest sezon?
Articolul următorSemnele care arată că relația ta se apropie de sfârșit!
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.