Delegația din Soroca colindată de copiii de la Grădinița nr.6 din Buzău (FOTO/VIDEO)

0
99

Copiii de la Grădinița cu program prelungit nr.6 din Buzău au întâmpinat cu pâine și sare, dar și colinde, oaspeții de la Soroca, care s-au aflat recent, timp de două zile într-o vizită de lucru în România.

Sorocenii, însoțiți de gazde, au făcut o tură în interiorul clădirii, unde au vizitat mai multe grupe de copii, bucătăria, depozitul de păstrare a produselor alimentare, baia și altele. Directoarea instituției preșcolare, Maria Fuștei, a comunicat că grădinița mai are un sediu, care este un monument istoric, unde își petrec timpul trei grupe de preșcolari.

Citește: Soroca și Buzau au semnat acordul de cooperare și înfrățire

Dormitorul copiilor

În afară de Curriculumul Național care cuprinde mai multe domenii de învățare la grădiniță sunt organizate ore opționale sau activități de dezvoltare personală. Astfel, preșcolarii au posibilitatea să frecventeze cursuri de limbă engleză, dans, muzică și șah. O activitate nouă pentru copii este cea la calculator, unde ei învață cum să îl utilizeze. Cu toate acestea, timpul rezervat acestei activități este limitat, astfel încât, în opinia directoarea, ei se obișnuiesc cu disciplina și au timp pentru alte preocupări.

Cât despre taxe, părinții plătesc doar hrana, 9 lei românești pe zi, în rest cu toate cele necesare sunt asigurați de primărie. “Avem și Asociația Părinților, în cadrul căreia părinții adună resurse financiare, pe care îi investesc unde consideră că e mai bine”, menționează managerul.

Bucătăria grădiniței se află în stare bună
Camera de păstrare a legumelor și fructelor

La final, conducerea grădiniței nr.6 din Buzău a precizat că este deschisă pentru a încheia acorduri de parteneriat și colaborare cu alte grădinițe din Soroca.

Baia grădiniței

La moment, instituția preșcolară are semnat un acord de colaborare cu Grădinița “Albinuța” din Glodeni, unde desfășoară activități didactice și acte de caritate.

În prezent, Grădinița cu program prelungit nr.6 din Buzău are 5 grupe cu program prelungit și 3 grupe până la mijlocul zilei.

Clădirea a fost dată în exploatare cu 5 ani în urmă, iar actualmente este frecventată de circa 200 de copii.

Citește: Soroceni în vizită la Colegiul „B.P.Hașdeu” din Buzău (FOTO/VIDEO)

Reamintim că, o delegație din Soroca, formată din consilieri locali, episcopul de Soroca, PS Ioan, manageri ai instituțiilor preșcolare, bibliotecilor din oraș și altor instituții publice s-au aflat timp de două zile într-o vizită de lucru la Buzău. În prima zi, la 18 decembrie a fost semnat Acordul de cooperare și înfrățire dintre cele două municipii. A doua zi, delegația din Soroca a vizitat Colegiul Național “B.P.Hașdeu” din Buzău, Grădinița cu program prelungit nr.6, stația de epurare și cea de sortare a deșeurilor.

Citește: Discuții privind inițierea unor proiecte comune între Soroca și Buzău


Articolul precedentSoroceanca Valeria Cealic A DESCOPERIT Letonia prin studenția la Riga
Articolul următorFotografia zilei: Mai multă lumină în parcul public “Grigore Vieru”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.