(De)Gheretizare cu bucluc (UPDATE)

1
43

Un articol publicat în Observatorul de nord, care abordează o problemă sesizată de cetăţeni şi anume creşterea numărului de gherete pe străzile oraşului Soroca, s-a lăsat cu bucluc.

Ziarul “Observatorul de Nord” a publicat recent un articol despre fenomenul gheretizării orașului Soroca, în care a fost atrasă atenția asupra chioșcurilor amplasate pe străzile centrale ale urbei, dar şi în preajma Cetății Soroca. În materialul publicat sunt menționate două chioșcuri de lângă cetate, una dintre acestea aparținând fiului lui Alexandru Cimbriciuc, viceministrul Apărării.

Vezi primul material publicat AICI

În materialul realizat de Tatiana Mitrofan, primarul orașului, Victor Său, a declarat că ghereta amplasată de Alexandru Cimbriciuc nu este autorizată, iar amplasarea gheretei sub coasta Cetăţii nu corespunde prevederilor dispoziţiei APL. La rândul său, proprietarul gheretei, Alexandru Cimbriciuc jr. a declarat: „Am achitat bani pentru a activa lângă Cetate, rămâne întrebarea pentru ce am achitat eu? Am depus cerere la primărie că îmi iau ghişeul pentru că lumea este împotrivă şi nu vreau să mă opun opiniei lor. Am vrut doar să creez o comoditate pentru persoanele care se odihnesc pe malul Nistrului”.

Potivit primarului Victor Său, doar una dintre cele două gherete are autorizaţie, cealaltă aparţinând familiei Cimbriciuc, fiind amplasată ilegal.

După publicarea articolelor, a doua zi, la 13 iulie, ghereta cu pricina a fost evacuată de proprietar de la cetate şi amplasată chiar în faţa redacției.

Vezi al doilea material publicat AICI

Astăzi ghereta a fost mutată în faţa Primăriei orașului Soroca.

Reacţiile familiei Cimbriciuc nu s-au oprit aici. Astăzi, 14 iulie, jurnalistul Vadim Şterbate de la Observatorul de Nord a informat pe reţelele de socializare: “De dimineață am fost telefonat de trei ori de Comandantul Centrului Militar Soroca pentru a mă prezenta la această instituţie cu un set de documente ca să fiu „luat la evidenţă militară„. Dumnealui mi-a spus că are indicaţie de la vice-ministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc. Aceasta este reacţia unui oficial din Guvern în urma publicării de către redacţia Observatorul de Nord a articolului despre gherete (inclusiv una a familiei Alexandru Cimbriciuc pe care o poartă de la Cetate, la Observatorul de Nord şi de astăzi la primărie). Oare chiar un ditaimai vice-ministru al apărării trebuie să se ocupe de un civil??!

Jurnaliștii de la portalul deschide.md au solicitat părerea Ministrului Apărării, Anatol Șalaru, în privința chemării jurnalistului Vadim Șterbate la Centrul Militar. „Noi nu avem organe de anchetă, însă am dat indicație ca să fie investigată situația pentru a ne lămuri, iar dacă se va demonstra că vice-ministrul a făcut abuz de serviciu atunci va fi tras la răspundere”, a declarat Șalaru.

(UPDATE) Solicitat de Observatorul de Nord, primarul orașului Soroca, Victor Său, a declarat că nu comentează obrăzniciile și nu este în competența sa de a se expune în cazul dat.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Soroca, Ludmila Sochircă, a declarat despre ghereta amplasată în fața Primăriei că “Primăria a înaintat un demers către IP Soroca, astăzi, 14 iulie, pentru a lua măsuri cu persoane necunoscute, care au amplasat o gheretă în Piaţa Libertăţii din Soroca”. Poliția urmează să examineze cazul și să se expună în următoarele zile despre decizia luată.

Subiectul a stârnit mai multe comentarii și replici dure pe rețelele de socializare, unii internauți exprimându-și deschis susţinerea pentru rezolvarea problemei abordate de echipa de la Observatorul de Nord.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Doina Alexei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.