Decanul Facultății de Medicină despre COVID-19: Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă!

0
372

COVID-19 este o boală serioasă care nu trebuie să fie transformată în psihoză, dar nici să fie luată în glumă. Este opinia decanului Facultății de Medicină din Sibiu, Radu Fleacă. Profesorul a dezvăluit că el însuși a avut COVID-19 și că nu știe cum s-a infectat.

Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, a dezvăluit faptul că, în timp ce a fost infectat, a suferit atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. De aceea, el le transmite românilor că boala COVID-19 este una serioasă, care nu trebuie luată în glumă.

„Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă, care poate şi creează probleme dificile şi nu mă refer aici din punct de vedere al sistemului economic și la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin aşa ceva şi care îşi lasă amprenta asupra capacităţii fizice şi psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se ştie cum este evoluţia acestui virus şi a pacienţilor şi a imunităţii, sunt o grămadă de necunoscute”, a declarat Radu Fleacă, potrivit Mediafax.

Nu știe cum s-a infectat
Profesorul Fleacă a dezvăluit faptul că el s-a infectat deși s-a protejat foarte mult. „Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu personal am purtat tot timpul mască şi afară, nu am fost în spaţii aglomerate, dar nu ştiu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soţiei mele, din păcate, dar nu am reuşit să infectez pe altcineva”, a precizat Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină din Sibiu.

Decanul Facultății de Medicină s-a infectat cu COVID-19 în urmă cu aproape două luni. El a fost internat la spitalul din Sibiu și s-a vindecat.

sursa: descopera.ro


Articolul precedentAtenție! Informațiile false din timpul pandemiei pun în pericol sănătatea și viața voastră
Articolul următorDe ce este bun acoperișul din tablă?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.